《機動戰士高達 閃光之凱薩衞》Netflix獨家播出 [6]

710 回覆
31 Like 4 Dislike
有,純粹小弟吹下水。講番下d history同各種恩怨,當knowledge咁睇冇壞的。

反正高達迷砌模型砌得開心,睇得高興。對富野講的反戰,人與人之間的溝通有共鳴,又有乜所謂(其他野都唔係作品,作者同出錢發行者真正重點)。

而富野同Bandai高層最後都搵到個平衡位,各取所需。唔係都唔會有後續Turn A,G伏呢d作品啦。
師兄,你有冇諗過呢到其實冇人care
,純粹小弟吹下水。講番下d history同各種恩怨,當knowledge咁睇冇壞的。

反正高達迷砌模型砌得開心,睇得高興。對富野講的反戰,人與人之間的溝通有共鳴,又有乜所謂(其他野都唔係作品,作者同出錢發行者真正重點)。

而富野同Bandai高層最後都搵到個平衡位,各取所需。唔係都唔會有後續Turn A,G伏呢d作品啦。

打錯關鍵字sor
巴打你平時同frd傾偈係咪都係得你講冇人講嗰種嚟
我諗呢度好多巴打已經block左佢
原來得我一個仲同佢講緊嘢
唔係,仲有幾位好有心嘅巴打有覆佢
又係度拋書包又鑽牛角尖,因為真係唔想知連邦GDP係幾多
原來得我一個仲同佢講緊嘢
唔係,仲有幾位好有心嘅巴打有覆佢
佢又係度拋書包又鑽牛角尖,但我真係唔想知連邦GDP係幾多
佢地嗰堆討論我全部飛晒次次都一抽字咁討論啲唔會有結果/唔重要嘅嘢
謝關心

呢度係公開platform唔係community, 始終對事討論, 就算講其他巴打唔係好concern的topic或者history, 背後恩怨, 又有乜問題? 唔係去到針對其他巴打行為人身攻擊就得.

面對人身攻擊, 人格謀殺, 連登有機制去Block佐呢D分身唔係對事者的行徑.
呢張畫到兒子好似有兩隻角咁
巴打
我佩服你既堅持
反感你既煩膠
其實如果要圍爐講細範圍/大家concern的嘢, 好似巴哈果類有管理community會更適合.

開放式platform = 達爾文原則戰場, 有好有壞.
其實呀仔無係小說咁講過, 我加戲姐
小說話佢係月球測試新機, 都係用最新既米粒飛行器技術
雖然預計聯邦軍都會採用類似技術, 但呀仔見到都係好震驚
但震驚咩, 富野無寫清楚
一係無諗過(唔知)有鵝 -> 狗AE社兩邊投資, 又呃兩邊
或者係無諗聯邦軍咁快入貨, 新指揮會唔會有咁高行動力之類

同埋如果無鵝, 呀仔ΞGundam係大氣圈係打橫行
聯邦既空中MS力量數極都又得返zeta類, 南瓜類, Byarlant, Gaplant類
得Gaplant有機截擊到, 但老機根本唔入流, ΞG武裝太勁
隻野變完形似天鵝多過似企鵝
其實呀仔無係小說咁講過, 我加戲姐
不過企餓第一次低飛過嗰陣佢又真係咁講「肯定又係AE社搞嘅鬼」
琴晚睇完套野今朝好撚緊火
有冇高質琪琪h漫分享下

呢隻大白餓又好似唔錯
企鵝個頭靚咗
但係集高達個頭柒咗
不如寫信叫bandai 出琪琪飛機杯
我覺得係xi係故意唔畫咁靚。
遲下出ggen配色順眼返就畫返靚
仲有人未block佢
姐係仲有人care啦
之前SSSS po有痴線佬
呢度又有
其實只算互相窺視對方私隱啫 立場同利益有衝突 點理解都無用 各不相讓 最後都係你死我活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞