《機動戰士高達 閃光之凱薩衞》Netflix獨家播出 [6]

710 回覆
31 Like 4 Dislike
新手睇緊0079劇場版一陣
點解好似miss左d野咁
e.g馬沙點樣做到紅色彗星同呢個階級

有巴打話追返既次序係咁 0079> z >zz > 馬反
有無錯
仲有其他架
好似地球聯邦同吉翁公國呢2大勢力因咩事組成
都好似未講
係咪睇落去

利:去到劇場版第一集一半
呢啲野0079tv同劇場都唔會講
想知自護點嚟睇the origin 個五套劇場
巧睇
本身無睇小說
會唔會有巴納吉出下場
小說冇
電影唔知
劇場係無講的
因為動畫本身無畫魯姆戰役
佢係喺魯姆戰役度打沉5隻艦先被封紅彗星

但呢一part 喺後來Gundam The origin 度畫返出嚟
可以去搵返嚟睇

次序無錯
睇哂之後有愛就可以補返08ms, 0080, 0083呢啲外傳
tks bro
快到旁人以為紅色有角就有三倍速

雖然話單方面屈戰艦機
但係單機擊沉5艦點都需要啲技術嘅
不過MS戰係OYW後期嘅新概念
所以經驗上阿寶同馬沙其實應該唔差好多
我又無意思話馬沙水份高既
不過其他, 好似黑色三連星果啲咁就
其實自護批pilot本身都係用核戰機黎刷擊沈數?
英配馬沙把聲同池田幾似
點解0079夏亞要害死個同陣高層個仔
唔係好明
個高層殺佢老豆奪權
加曼老豆係馬沙殺父仇人
啲人成日笑鳩馬沙淨係用紅蟹爆過一部GM
馬沙最屈機都係zeta臨尾打卡碧尼同the o嗰度

講戰績
但每次都要講佢係兩位新人類手上成功走佬
自護國其實係馬沙老豆立
但係xabi家殺左佢奪左權
所以佢買身份入伍報仇
架百式俾人肢解喎
成個uc 有幾多個ace 贏到 阿寶?
自護 嗰堆ace 強如 賈圖 ,勞倫斯(08小隊)
對住阿寶分分鐘都係被秒
只係其他作品入面 佢地對手係普通人
你先覺得佢地打得精彩
所以黑三星 賴巴 呢堆未必係廢
而係對住 uc 天花板
基連的野望入面設定係蘭巴拉爾拎到大魔就可以打贏高達。
雖然當年寶少仲成長緊。
三連星三部大魔都比寶少反殺柒撚到

尊尼萊登的歸來入面馬沙單人匹馬壓住教導團啲遺老黎打,而馬沙同寶少同級數,佢地兩個可以打5、6個王牌呢個分析都合理。
要真係講刷數據就係0083既幻之擊墜王(
動畫既寶少戰力特別勁, oyw星一號上返宇宙真係killing machine
之後既game仲渲染到係佢槍下不死已經實力夠勁/運氣夠好
Zeta上Rick Dias一個人既戰力已經頂曬追兵
但小說版富野又寫到佢無咁勁, 黑富野又喜歡無啦啦寫死佢

而馬沙個戰力真係幾浮動下, oyw拎左自護號先有清場能力
Zeta馬沙係準將死左之後發夢咁,
或者坐既百式真係跟唔上時代, 妥協既半成品真係無力
(基連的野望既V, 陸戰型百式先係勁機)
Johnny Ridden馬沙無再迷茫, 手起刀落, 打到Yazan心諗佢係米變左第個人, 當然又有新技術(T骨)加持

今套呀仔先係正常ACE級發揮, 前UC時代太多神級人物啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞