《機動戰士高達 閃光之凱薩衞》Netflix獨家播出 [6]

710 回覆
31 Like 4 Dislike
佢特色黎
專用掛載式既武器
唔會用機體能量, 唔會出現power down既情況
同埋唔知係咪因為一年戰爭影響太深
真係咩機都係有碌火箭炮

不過都有人話因為光束槍可以擋/中左都唔會太大傷
但火箭炮威力大,一中一定有返咁上下損壞
渣alex果個好似係林原惠,
好難搵佢啦 收左山, 而且又高輩份
F91果個真係估唔到佢死左,好sad
一直希望有得講埋f91個story落去
比架GUNDAM MKII佢夠了
俾左佢渣, 嘉美油唔洗上宇宙啦
寶少打爆哈曼同斯洛哥
馬沙唔洗灰機
就唔會有馬反
隻習高達好似冇咩玩咁又唔識變飛機 又唔識爆甲 又唔識將成堆武器合埋一齊
林原惠好似仲未收山
但都唔覺得佢會出嚟講幾句
搵浪川出黎,不過寄語一定用唔返童星個把聲
馬沙zeta用個支炮又係要外掛尿袋

養成喧用高消耗武器又唔改EN既壞習慣
*咗
銀英傳從來都係sell政治. 大戰略加少量marco economics, 戰術層面的視覺效果從來唔係最緊要

正如U.C高達就係sell機設, 機體, 依家多佐一個嘢叫女角figure(發行者Bandai, sunrise角度). 其他嘢係配菜. 如果係富野老頭, 就係借故事表達佢內心果種70年代好流行的單純左翼思想.

佢哋兩師徒肉身出戰, 比揸高遠造成更多傷亡. 佢哋自己就係"大殺傷力武器".

我記得有一集多蒙甚至徒手接住子彈, 東方不敗流同北斗神拳一樣咁過分(蒼天之拳北斗宗家, 分家高手, 可以完全閃避當時全威力子彈, 2戰時期的全威力子彈速度同穿透力比而家的突擊步槍子彈大)
F91機設人設都好睇,電影作畫又靚,唔明當年點解賣得唔好
故事差呢
對比0083
F91係差啲
寶少一個打全爆場
到時馬沙仲灰
F91格硬比人閹到冇頭冇尾
F91套電影將起碼24集既動畫濃縮咗係一套電影入面

學0083咁出12集ova唔好咩
富野寫左12集OVA嘅故事sunrise先話要改劇場版
富野真係慘,明明有商業成功都次次比高層改劇本

黎到新時代劇本終於冇比人改,但係就一係嚴肅劇情用小朋友畫風、一係就機設趕客、再唔係就原畫達唔到佢要求要自己落埋手畫
用利迪把聲
馬沙爭女輸左,到時又掉野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞