《機動戰士高達 閃光之凱薩衞》Netflix獨家播出 [6]

710 回覆
31 Like 4 Dislike
寶少腳力都幾大吓
可以一腳踢到馬沙幾米遠
喺殖民星,模擬重力比真地球重力細。好似係得地球重力70%左右。
可以肉身打ms
真 •經典
一定冇可能咁低
用得殖民一定會跟返地球重力
就算唔完全一樣都唔會差太多
btw有台仔計過數係0.9G左右
https://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=00109&sn=549531
0. 9都踢到咁遠,,超人系腳力
鏡頭角度問題
其實山坡好斜
算啦,呢個唔係重點,當動畫電影誇張化效果就好

BTW,如果係0.7G的話踢到咁遠就合理,但咁就變成成個殖民星生態到設計都唔合理。

一早放棄佐補機械,科技設定呢d區域,官方話幾多咪幾多攞。當UC0096時代,新自護號30G加速度都可以搞出來果陣(UC153,V2高達用米推先搞到20G加速度),大家除佐笑Bandai機設求9其亂咁吹個數字出來之外,仲可以講d乜
問導演果幕鏡頭可以點擺。做到睇落踢好遠,實際上真實距離好近效果
pg依隻?

可以講好正,新手素組剩去水口同滲線效果已經好好,本身可動可拆好高好多已經可以玩好多野唔想咁多功夫就咁擺屋企幾好,當然識噴埋更好但記住砌之前噴定唔係好鳩難拆

但個人感覺一年戰爭紀念版gm ver最正,啲線條加噴正啲
Xi高達大約30秒時間啟動. 假如呢30秒內俾敵人攻擊的話, 就一槍打出個大結局.

???: 幫我撐30秒
林有德雷比爾?
高達世界你可以一拳又一拳打落主⻆到你預會冇識你呀?
捷度: 咩叫反向修正林友德金主?高層?一拳就收佢皮
唉, 野望系列都無再出
AEUG準將劇本先有個好既聯邦未來
打完內戰同第一次新自護就收工, 聯邦搬上宇宙
馬沙坐實第二把交椅, 馬反都唔會有
ブレックス・フォーラ準將
呢D係咪就係同連邦初代首相, 自護戴肯一樣的正常民主議會, 真係為人民福祉的政治家攞.
可惜富野筆下呢D正常, 真心為人民, 又冷靜理性的政客一個二個都俾劇情殺Bandai: 俾你哋D正常角色下下用政治方解決佐根本矛盾的話, 我仲使賣模型廣告!? 全部同我領便當! 我要戰爭繼續打落去!
30g?
邊度黎嘅設定?有無source?
我周圍都搵唔到喎
前幾個PO有機設研究巴打, 用設定重量同推力做過計算, 結果計到約30G.

巴打你要搵番前果幾個PO(應該是約前2個PO)果位巴打點計, 可以judge佢個計算方式有問題. 我就自問冇呢方面的足夠專業知識去質疑.
仲未計泰坦斯喺人哋出席緊聯邦議會果陣去行刺, 正正反映俾泰坦斯把持的聯邦=緬甸軍政府.
無得咁計架喎
啲推進器又唔係全部推同一個方向
而且MA無AMBAC自然要多幾倍數量嘅推進器
總推力一定要大過MS好多

同埋Neo Zeong設定淨係得推重
推重/重量只係計到推重比 唔係acceleration

高達就係多以訛傳訛咁多人話設定亂黎
拿, 機設的嘢我只係負責引述. 至於詳情係點你搵番嗰位計佐30G的巴打啦. 我亦唔會深究
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞