《機動戰士高達 閃光之凱薩衞》Netflix獨家播出 [6]

710 回覆
31 Like 4 Dislike
依家睇到z後段毒氣入衛星
d女個個都痴痴地線
而嘉美尢都無能力去改變呢d野
開始明點解佢痴左線
日本仔嘢一去到expand universe就會開始出事

唔知點解佢哋一做uniserve level的framework果陣就會出事(劇情易暴走,設定易崩壞,唔同作者寫差唔多時空的作品,官方一夾埋就好容易崩)。喺呢點上美國成功好多,應該話美國人本來就比日本人更善於大系統,大架構的整合,呢點亦反映喺expanded universal level的作品上。
想問假mafty部ORX-005 gaplant 有冇變到型?最後變成點?因為原小說無依部野
個眼鏡妹係唔係 hathaway 個細妹?
岩岩看完gundam build fighters, 點解無講第二代名人點比人打敗,又無拉拉入左醫院?後面try有無講?順序落係米看左gm's counterattacker先再看 try?
其實係條女間接幫左兒子,如果兒子會合高曼,一定一齊落網

有企鵝喺度,高曼根本無得走
咁兒子果啲身手真係唔係普通既好

果下搶槍反擊再殺上機倉,普通軍人真係做唔到
兒子係跟艾梅上車走唔係跟高曼喎
messer係負責佯攻唔係負責接人
Sor 咁我get錯左
想推翻腐敗政 但係衰係咸濕身上
好感動,有人識講 眼鏡蛇機動
因為美國夠狠,每每宇宙擴展到咁上下就會reboot砍掉重練
咁由G高達開始差唔多套套高達都係斬掉重練架
前後要睇邊套?
0079>Zeta>馬反
最基本嘅入場券一定係馬反先
0079同Z冇時間煲TV先去睇劇場版三部曲
Thx
聽左閃光好似無睇過野咁
得條女
一半時間Gundam 全身鏡頭都唔多
佢係Z入面都唔係好成熟,
而且係咁見到人死 同感應到人死
好似0096肥沙咁講,
佢係個容器 吸引收宇宙既人既思念
特別最後果戰,愛瑪同尼歌分別咁樣死係佢面前
佢分別都對呢兩個女性有特別既感情
到係劇院佢同斯洛哥 哈曼 互屌果時
佢都差唔多痴痴地
全部人都感應到嘉美尤果個情緒
呢個動作 我覺得 得Macross zero先好睇
其他就 不過不失咁
教車師傅高曼遲啲仲會唔會有戲份
好似無人講佢咁
仲以為一開波就做炮灰
其實有冇諗過
如果阿仔掉低條女跟人走

條女中流彈奶左野都算啦
如果佢無事,嬲左佢掉低自己
轉過頭同肯尼斯報串佢咪重大獲
雖然條女無證無據
結果論,隻雞都冇報串,係肯尼斯自己搵到線索
阿仔想甩身其實用小小武力都已經可以走到,衰咸濕有咩好講
M0同M+兩套啲畫直係全Macross系列最高峰
條女令佢諗返起(投射)葵絲呢個人生最大遺憾
會猶豫都正常嘅
美國果重砍掉重練叫reboot,世界觀同基本人設唔會點改,蝙蝠俠依然係蝙蝠俠,超人依然係超人,只係所有野由某個時間點重新開始演繹

日本呢啲已經係開另一個新系列,兩樣野黎
想知加美尤後續係點
唔係好記得 有冇好返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞