《機動戰士高達 閃光之凱薩衞》Netflix獨家播出 [6]

710 回覆
31 Like 4 Dislike
呢兩部大型化另一個原因係米粒飛行器終於小型化到可以裝落MS入面,而呢兩部就係首先採用嘅機體

而先造嘅大白鵝完全係將部MS塞入一個米粒飛行器入而,而三高已經可以造到只係變成一部重型機咁
翻譯問題
Netflix譯太敏感
所以我覺得太sensitive先係寶少個意思

同埋如果係太快,點解唔係打乍得德卡先,而走去打電緊寶少哥兩部居勒德卡
所以我覺得寶少冇講過fin funnel太快
其他番譯都係太敏感
條女more
之前聽過人話凱薩衛將自己視為繼承寶少同馬沙意志既人

但係點睇佢都係繼承左馬沙既意志咋喎
佢有咩野係向寶少學習?
髮型?
最近睇緊ドラえもん のび太のギレンの野望(偽) ,有冇咩高達同人小說值得睇?

很型
幾時有巴辣雞
笨大冇當age係黑歷史
高達好少電影下
睇完hathway又睇左馬反
想講啲角色咁易死
有條女俾Jagd fing左出去就死左 仲以為救得翻
安城湘去勸Hathway翻去 結果殺左條女自己又死埋 部機又任Hathway射唔避
真:戰場瞬息萬變,流彈打死主角
假:富野嬲左,不得不死
好想寶少同馬沙無死
其實小說個結局係咪一樣?
搏咗啲咩? 封印骨架?
睇下Seed W 自爆唔死 宇宙飄浮唔死 槍林彈雨唔洗避 插爆駕駛艙唔死 擋左艦炮成部機碎左只係失左憶
講真見到個綠色頭髮女咁冧馬莎同阿寶 性格又咁古怪 又係New Type 以為之後會有多啲戲份點知就咁推開Hathway中彈死左
係, 前UC時代既結束
純粹劇情邏輯好D同寶少有冇種留低,
有無種留低其實都無咩分別, 富野之後既小說無搞個種
套戲完全冇提過unicorn
姐係搞咁大壇
其實對個世界冇影響?

定係應該當unicorn係同人/外傳咁?
套野小說上個世紀出,梗係冇unicorn
你都預佢大鋼跟足小說,加兩句提下unicorn/好似z劇場版咁改左個結局,加返巴辣雞落去就算
其實0093推完石仔之後,成舊阿古捷斯去咗邊?
我都明小說係幾十年前出
但佢呢係一刻出電影版
當unicorn 冇發生過好似講唔過去
冇話冇發生過
個解讀可以話過左幾年,已經唔會日日提住0096發生過咩事
正如片中都唔會提z同zz每場戰鬥

亦可以0096公主最尾場演說根本冇人理

NT呢d機密地區事件更加唔會多人知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞