《機動戰士高達 閃光之凱薩衞》Netflix獨家播出 [6]

710 回覆
31 Like 4 Dislike
好垃圾 韓國人設又柒
我到依家都唔太明 佯攻個陣點解仲要攬住淇淇唔走
係咪佢放唔底淇淇自己一個
想知道下一集係咪就會講澳洲個邊嘅馬提夫係真定假?點解第一集凱薩衛話佢地扯後腿?
Ps. 無睇小說
唔知今次會唔會連去Twilight Axis
官方個時間表0096得UC無Twilight
入面個巴南可以連埋去宇宙巴比倫
寫埋佢係因為凱薩衛先搞殖民地主義都可以
係,因為兒子沉左船
其實作為大佬黎講都幾唔適合
對F91小說/劇情得返少少印象 (但D歌真係好聽)
大約記得Ronah家係收太空廢品起家
經幾代既努力先搭上AE社同殖民地/聯邦政圈, 成為一方連鎖大企業

其實佢地既打算都幾類似,
都係先消滅聯邦中樞, 然後Ronah家玩貴族主義, 呀仔想將所有人上宇宙
Ronah家由開山已經係貴族主義, 專登買"Ronah"個名自用,
不過興起都靠呀仔帶起個頭既
但鐵面具其實係基連擁躉預左無好結果
冇錯 仲累到高曼比人活捉
唔係雷恩中計嘅話mafty就少個駕駛員
但係呢個人設好貼地
唔通個個大佬都聖人咩
都啱嘅 人性係軟弱都唔知做乜鳩咁
明明仲放唔低葵絲
btw 想問關於澳洲個邊係咩事,點解又有假馬提夫又話佢地拖後腿嘅?
再講落去就劇透, 澳洲果班係話自己係mafty旗下
你睇返依集有講過金百利部隊係去緊圍剿澳洲果班友
因為唔夠打, 所以搞到用明文叫呀仔救佢地

另外睇返騎樓對話, GiGi言語間似通靈到呀仔有諗過掉低佢
但呀仔之後抱住果下已經真感情
如果GiGi唔衝去Kenneth度而繼續抱住呀仔, 呀仔應該仲發緊夢
断ち切ってみせるさ
妙な人間関係も
ギギ・アンダルシアも!
D人話佢唔係敗家仔 有高尚理念
但在此之前連自己都超越唔到 仲話要帶領一班人去反抗
咁既大佬都跟得過? 我就鄧佢d o靚慘啦
黃花崗72烈士
真, 歷史都係咁

但起碼佢肯企出嚟, 又有幾個做到?
作為高級軍官個仔, 靠父蔭就可以安安樂樂生活落去,
大把人想攀龍附鳳, 女都排隊等佢溝
係囉, 點解要造反姐?
做咩大佬姐, 老實係返制度大把世界啦, 我鄧呀仔唔值啦
我笑呀仔無謀, Kenneth智少, 佢兩個都係傻仔, 跟唔過
為隻臭雞搞到作戰失敗身份暴光
臭雞重要撲去其他男人到
正一敗家仔
其實高曼唔係有作戰時限架咩?
如果要兒子走到先撤退,好似係個作戰有問題多d

利申:兒子呢度的確廢到無輪
屌你老母,咪撚喺度散播蝗語
Block鳩你條支那賤畜先
仲以為得我一個覺得佢係支那柒頭

邊撚個對佢哋啲支那文化有興趣,
仲講到唔識支那用語就唔識支那鬼國啲嘢
咁鬼佬同日本人一定唔知中國係咩國家
係, 作戰開始果時有講, 所以唔會理呀仔走唔走到
Gawman開槍打樓果時已經講得好清楚, 呀仔無走到就死既啦
個作戰根本唔存在一定要等呀仔走到

反而係Kenneth 上場 戰力勁左, 反應快速左
(本身預起碼十幾分鐘, 結果幾分鐘未落地已經有迎擊)
仲有鵝作為最新代, 係大氣圈根本壓住Messer嚟打
純粹計劃跟唔上變化, 情報唔夠導致Gawman落單被捉

呀仔兒女私情的確有問題, 但根本問題反而係拎機果時有自白
佢為左見班高官多人眼, 天真想確認佢地係真係抵死,
而自己狠唔到心在先, 令到成團人依加咁牙煙
自分自身の若さ故の過ちと言うものを~
唔係劫機果度, Kenneth同GiGi一早變左灰啦
其實係真正出事係由上豪森號已經出咗事
上豪森號係出左事
但肯尼斯開左外掛咁
聯邦高層個仔身手好都要懷疑,一定要廢架咩
話晒個高層係聯邦最多實戰經驗嘅高層,勁d都唔得
好似有巴打補充話小說懷疑阿仔係因為佢由AE社上機咁都幾合理
日本仔改編野會好死板
隻ost真係好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞