真人圖書館:大專生入黎分享下關於自己果科既嘢,DSE生入嚟隨便發問(2)

397 回覆
9 Like 1 Dislike
有無人6月13號in ust Global China studies?

嘩!係GCS啊!
有無人6月13號in ust Global China studies?

嘩!係GCS啊!

課程散,支援唔夠
有冇hku e&f巴打們講下interview

收到interview未?

琴日收到

想知group discussion discuss啲咩

我記得你係econ post活躍分子

嘩!係GCS啊!

課程散,支援唔夠

GCS個名睇幾多次都咁好笑

笑咩?
我知呢科無無謂謂
但個名有咩笑
有咩ust既問題可以問下呀
呢幾日都好得閒

我busi school 既
有冇hku e&f巴打們講下interview

收到interview未?

琴日收到

想知group discussion discuss啲咩

教micro個prof提過有年係講點睇中國GDP增長得咁快

我諗起solow growth model

嘩!係GCS啊!

課程散,支援唔夠

GCS個名睇幾多次都咁好笑

笑咩?
我知呢科無無謂謂
但個名有咩笑

Global+China

Global 就係神
有無巴絲想揀law? 盡量答

TG: Taiwa
有乜嘢關於UST嘅問題想問我都可以答下

Sem break有啲悶

ust人好多

ust人好多

你好呀,我很有興趣修讀經濟學,你可以指導我數學不?

ust人好多

科大人強馬壯

全部毒撚sem break冇人約

ust人好多

師兄有否考慮過副修數學?

ust人好多

我第一主修是會計,我甚至不肯定能否在之後時間完成全部課程
但我想修讀4999L/2174喔

ust人好多

我第一主修是會計,我甚至不肯定能否在之後時間完成全部課程
但我想修讀4999L/2174喔

4999L聽說不太難
可以一戰
數學不懂可以問喔
可以留個tg嘅
我是主修數學與經濟的
齋讀micro唔讀macro做唔做到econ研究?
macro好撚悶,d野又好撚vague

應該要有basic concept in macro就夠
Research都係揀field嘅

你都要識架,就算spec micro

啱啊
利申:如果讀上去,想揀micro theory + econometrics

啱啊
利申:如果讀上去,想揀micro theory + econometrics

唔該曬
其實我都係覺得game theory model好得意姐

我都覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞