【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXXIV

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
唔明點解冇左啲火
淨係聽聲都聞到味。

Tom Waits - Lowside Of The Road
https://www.youtube.com/watch?v=Sj8dnT1fvDg

https://hirsk.bandcamp.com/album/noista-gia

貼多次 恭喜拎金曲獎大獎

套戲我覺得麻麻 啲歌好似仲突出
啲人話花樣奇緣/被嫌棄的松子的一生好睇,睇完都明點解啲人鍾意
一樣係吹奏得勁,呢套就get唔到
歌做得好, 咪易有代入感
呢套戲根本同d歌 & 配樂分唔開
唔明就唔明無得解釋,視乎你腦電波同套戲岩唔岩,岩既就好閪迷,唔岩既就心諗JM9

個人覺得過左某個年齡就好難會岩

利申:唔敢重睇
聽多兩次Deafheaven新碟
覺得Fantano真係好撚mean 不過佢對shoegaze postrock dream pop類都係咁 一世記得slowdove俾4分

3分等於epic fail 我覺得又未至於 至少每一首歌既last部分都做得幾好 同埋Neptune Raining Diamonds/ Lament For Wasps 氣氛幾好之餘 個過渡都幾順滑

失望就緊嫁啦 5至6分算最合理
個人覺得過左某個年齡就好難會岩 <--- 真
連歌都好少聽
又啱喎 咁我又真係遠遠過咗嗰個年紀

TBE
原來fantano 俾咗10, 我都覺得呢隻起碼8,9分
但igor好多hooky嘅hits
有啲歌你聽一次會好想跟住唱

Softden

如果我出搖滾樂碟一定會改依個素材黎做封面封底

幾好聽幾c服
不過唔知點解d居民講野個bgm有d似鬼片
睇出面d post,原來依家my little airport d show全坐位,企起身睇重要俾人屌重俾人話依家太多mk 聽搞到咁

老了
我又覺得佢哋啲歌好難跟住fing
所以去過一次之後就冇再去
有得選擇 我多數買坐位

老了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞