【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXXIV

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
我都LM學野

如其名秉承上隻album
好聽

呢排睇fb有呢個poll knockout成點

Raxon - Sound of Mind

Techno, House

整理一下思緒 最好嘅方法就係散步 跟著就係聽歌 或者一路散步一路聽歌

德國名廠Kompakt Records出品 今年應該有大把碟好過哩張其實
Deftones同tool
我搬左之後日日通勤時間都係行路
每日來回兩粒鐘到
聽下歌行下望下山望下水
其實幾relax
仲可以慳返做帶氣既時間

https://vnkv.bandcamp.com/album/--4

幾條仆街原先係網上討論區鳩黎玩玩下
點知玩上癮
我哩兩三年開始 收工會早好多個站落車再行返屋企 行成粒鐘嗰隻 不過唔係日日都咁做

最近睇啲哲學史 發覺啲咩康德呀 尼釆呀都好鐘意散步 可能因為佢哋窮啦
初嚟報到
有冇BB Fans
Order咗簽名版PMO補完計劃黑膠同4CD Set
十張我覺得今年最好既碟
Idea好 實行好 成品好 創意好

Injury Reserve

Tomaga/ L’rain/ Lang Lee
Low/ Tirzah/ Floating Points
Jute Gyte/ Squid/ Spelling

十張我今年狂聽既碟

Injury Reserve

Lang Lee/ 夢遊病者/ Saiden
カネコアヤノ/ Turnstile/ Sermon of Flames
Parannoul/ Dreamwell/ Rural Internet

仍然係狂聽black metal
要點先可以唔咁中二
之前好似玩90s, tool 隻碟屌到入決賽vs ok computer (好似係)
應該係因為佢地多嘢諗
邊隻碟? Lateralus?
我有,不過淨係買咗膠

今年就黎玩完,揀左依隻碟陪我
PMO 2021重唱版隻膠下過月尾先出
我前日先買返PMO RSD2021復刻版

不過預咗唔會好得過我當年買嘅日本Epic Sony CD版
Demon出親都係垃圾
依d日子我只想見下屋企人
又要多謝某國

https://muzaneditions.bandcamp.com/album/juniper

夢山搵岩城由美玩sound art
仲記得岩城由美90年代時寫既野好pop
我都有rsd嗰隻,有猶豫過買唔買新嗰隻
demon都係係咁翻出,食老本,雖然有d suede我都有買,我等佢出返here come the tears
我都等緊出返The Tears唯一一隻黑膠
不過就算出都肯定都係垃圾Demon

常年有幸喺會展睇佢地Live,雖然只係唱晒全碟11首歌
全唱叫佢地唱番Suede都冇彩你
唔係radio head fans,但隻game做得好啱我玩。

KID A MNESIA Exhibition
https://www.youtube.com/watch?v=N4FKYiiUp_Y

#korea #psychedelic shit tock
每日都係壞新聞
新一年一覺瞓醒見到自己最鍾意嘅樂隊宣布解散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞