【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXXIV

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
照理我係無乜可能會鐘意呢類偏metal既碟,但真係越聽越覺得實淨,結構上show技術而無刻意堆砌感。

Primus - Pork Soda
https://www.youtube.com/watch?v=_8yRvdsbeAk&list=PLfUV806q_Ri4fRMEICYDoxCCbm4ZvFJuz&index=3
佢應該係想寫到主、客有d交替,但現場上無能力perform得好,變左打交。
慶祝下,game released !!

https://www.youtube.com/watch?v=vxjwNt39gQg
佢哋個仔仲係叫緊呢個名
IR 隻碟幾日就百幾篇評論 RYM好耐冇試過咁熱烈
雖然都係逃唔過近年高分碟愈擺愈低分既命運(今年Black Midi跌得最甘)

雖然我(同好多人)都冇辦法定義依張究竟係唔係hiphop
但好似Bye Storm /Superman That /Knees /Top Picks For You將來肯定會係genre defining曲目

尤其係Bye Storm 絕對會係shoegaze加hip hop依個奇特組合既燈塔
講起美股
之前GME幾個星期就賺左我半年既收入 痴媽筋

Pixies - Doolittle
#Indie Rock
Black Francis鳩叫
Fat fat la

Btw 我都覺得Injury Reserve 隻碟好撚精彩
https://youtu.be/vOMLq46tswc
Skinshape成隻Filoxiny都好正
Psychedelic rock~
係咪嗰單廿鳩幾年前雜誌報道比人摷出來屌佢欺凌同學
其實都係任佢up 是但啦

我對Cornelius 最近嘅記憶係我對上有次幫襯間飛髮鋪個師傅枱頭有隻佢嘅Cassette
Lm待聽
法蘭西手工野?
今日本身開bandcamp都諗住聽
比個封面draw 左attention
上一張唔係太鐘意
都冇聽過幾次 隻黑膠連包裝都冇拆

點講呢 d 音樂係夠硬 但d訊息都好硬 太on the nose
咁我唔敢講係唔係好事
總覺得冇左前2張對政治帶d幼稚 又帶d諷刺既感覺
買左嚕 想問尺寸問題
新歌好似連音樂都唔夠硬
你富貴到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞