【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXXIV

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
打你嘅位喺邊
喺得同一個live出現已經有大把共同話題啦,當識下朋友咁傾下計我諗多數女仔冇所謂嘅,唔好一嚟就鹹鹹濕濕咁囉
依家女拳好癲
咸咸濕濕係點?
hi 乜你都鍾意呢隊band架?
早排先同人喺影視台吵過連登啲女權新聞根本吹大咗啲影響,搞到好似好大件事文化滅亡咁唔講離題嘢了
鹹鹹濕濕呢啲嘢自己拿捏下啦,一切睇當時情況,一嚟就講pickup line咁cringe應該會幾坎坷睇你自己想搵SP定真係識人,自己調整下
咁似d毒撚開場白
你講完第一句之後要keep住有話題先得
所以最好唔好一黎就問人野
你讚佢著衫著得好睇分分鐘佢仲多野講過你
一聽到句問題應該第一反應認錯人

https://semataryy.bandcamp.com/album/sematary-rainbow-bridge-3

trap撈類似黑金既野
唔記得幾時wishlist
聽完後我..........
幾好聽喎
以前讀書時期聽嘢真係專注好多 好pure好true
一樣都係一日廿四粒鐘 但以前好似有好多時間咁
好聽嘅chord progression 應該來來去去差唔多
但噪音處理得好都仲係好大殺傷力

而且呢個韓仔melody 寫得好聽
<Rain rain rain> 嘅melody 靚到入肉。
今年嘅幾隻韓國shoegaze我都好滿意,Parannoul, BrokenTeeth, TRPP, Syupeo Jenjang。
BrokenTeeth, Parannoul 都係學生仔one man band, 而且當我搵佢哋資料嘅時候,發覺佢哋都好撚鍾意Bulssazo。間中我睇其他樂隊嘅訪問,啲人又係會講Bulssazo。呢幾年Bulssazo嘅音源幾乎絕跡,早排又有韓妹問我攞mp3,CD都炒到HKD800。

其實我完全理解唔到點解Bulssazo嘅影響力咁大,有咁好聽咩。
今年淨係聽左一隻shoegaze 就係parannoul
吓 原來兩隊都係one man band
Brokenteeth 好撚正
我又買唔到佢最新出嗰餅帶
明明我兩年前最早聽佢 吹奏佢,但買碟就最尾
大家都有 我冇
咁你舊帶返兜有冇買到
乜都冇
所有parannoul 嘅野都搶唔到
睇到bandcamp佢sd既msg隨緣買到
this bulssazo ?
https://youtu.be/BMHngttFXDc

呢首cover j dilla 幾正
https://youtu.be/F5rM2TDTJOg

my little airport - 因講了出來 (OTAKU MOBB Remix)

diu, 好聽喎
(YQ 一化身返毒撚就搬返otaku mobb 個名出嚟 )
係呢個啦。有時會譯Bullssazo
mosh緊嗰陣嘴埋去點睇?
你食左飯未?
可以大膽D
見過扑埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞