【LIHKG】【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXXIV

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
點解artist 會變日文名
台灣spotify 會唔會用返台灣d譯名
電話用日文&人在日本
係喎我人在美國聽d香港歌手都係變哂英文名
應該關OS事

Btw 聽過之前出嗰幾首 好似好悶咁
Ants From Up There - Black Country, New Road

Dragon New Warm Mountain I Believe in You - Big Thief

Once Twice Melody - Beach House

暫時RYM今年依3隻碟都好高

Morrissey - Vauxhall and I
#Alternative Rock

hmmm🤔🤔 有點微妙
日日係屋企打機都兩條線 真冇陰公
懷疑係係amazon買返黎既包裹有料
但今次輕過之前果次好多 淨係有少少喉嚨痕
連paracetamol 都冇食
最鐘意Big Thief 果張
BCNR 未聽,先排仲重溫緊debut
又中?
嚟緊kanye west 同 beach house collab
究竟會係點

Porter Robinson - Nurture

呢張碟大部份嘅 songwriting 都係好pop
但比佢喺俗嘅genre 度捉到一個好獨特好脫俗嘅定位
佢可以將吵鬧嘅電音、柔弱文青sense、subtle 啲嘅glitchy electronica撈埋同一件事入面

最想share 呢個live, 因為visual 好搶

https://youtu.be/THjekE5p2aw

(dls 我第一次喺apple music 聽完仲走去search 邊個係女聲)
有棍的小妹
把女聲係佢用左vocoder 之類嘅嘢轉出嚟

https://quannnic.bandcamp.com/album/kenopsia

再情緒化d既 Dltzk
唔錯

https://music.apple.com/jp/album/%EB%B0%91/1493310650

可以話係寒酸 可以話係不修邊幅 但相當破格

wtf
係咪即係計騰訊擁有?
早中早享受 遲中要入方倉受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞