“真”高質電器傢俱討論(16),下次尾門開新post

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
準備Amazon掃貨
開始左? 之前想買隻3M濾水器冇show prime member 價
係咪要prime member先見到特價幾多?定代表冇特價?
有冇推介
想換phillips alpha, 有無咩comment
最驚無晨晨壞鎖
其實三星d 鎖,正常應該就算無電/壞底板都應該可以用條key 去上鎖開鎖?
開鎖係無問題,理論上隻隻牌子條鎖匙都會開到
但我指ge 係比你開完一次,如果佢真壞左電子板
咁你把鎖就會上唔番鎖,就只能等師傅黎先搞得掂
因為條key係上唔到鎖
應該話基本上所有電子鎖條key都唔可以用黎上鎖之用
強如lockly都唔得,都係要用把手向上推先用到機械鎖
如果你搵到邊隻電子鎖,係可以無電/壞電腦板情況下用鎖匙鎖到,請話我聽,等我得閒去試下
如果係alpha
點解唔試下702e
價錢應該差唔多
我見家居展
Alpha 賣39xx
702e賣42xx
但702e新d 同靚d我覺得
同埋你會見到Philips d新款全部個把手都唔識郁
聽聞識郁果d易壞,所以佢自alpha 後出果d全部都唔識郁
同埋都方便左可以比你掃完指紋就一個動作開門
唔使好似alpha咁掃完再推把手
FF100有無特價???
德馬blanco 啱啱見免運費,有買趁手
我個日去philips研究左一陣,
無柄款無電時關門都推唔開,都係要鎖匙先開到
我都好肯定好多巴打睇完post會轉買其他品牌
啱ge
唔壞真係隻隻都差唔多
最幣我用隻Yale 一年壞4次呢
同埋個問題係 一把鎖壞完就整,整完又壞
仲要其實內內外外都換過晒都係壞 你就知會幾無奈

同埋最廢ge 野係 保養一年後就會收皮
過左就閣下自理
想續又唔得

你要諗下佢唔係一般電器
你度門應該唔會承受到好換好多次鑽
唔通成日要換埋度門咩

另外提一提
如果有得試,真係叫佢試下知個指紋
Yale都係廢廢地
啱呀
所以咪話會安全d

但三星係會開左一次 就鎖唔番
呢個就係我所講ge 唔安全
做唔到傳統鎖ge 野
美馬都未開波
請問咁lockly係咪叫做壞底板都可以係屋入面反鎖但出街鎖唔到?
買咩都好啦
唔好買Yale
不過如果有巴打買完新款果d有改善
我都想有人講我知
等我化解下對Yale ge 怨氣
2個情況都得

佢係無電壞底板情況下
只要係關左門,最頂果條舌都係會硬左,要用鎖匙開
另外佢係屋入面有個扭制
可以比你手動鎖埋
而而如果你係門外 把手向上推
除左頂舌之前 ,佢會彈埋第5條鎖芯出黎
咁你就有 頂舌 中間3條電舌 同最底條 機械舌 5條鎖住

當然你問我 其實 2條,3條 同5條分別大唔大
我自己覺得唔大

係三星得一條咁大把

因為我幾唔鐘意ge Yale 佢都叫做有2條
唔會一壞壞晒2條瓜
洗麻雀都有
肉餅都要
其實逢係痴底都要自己刮一刮先好擺
未呀,美馬係mid night PT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞