“真”高質電器傢俱討論(16),下次尾門開新post

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
其啲二合一乾衣洗衣機其實好唔好用?最近喺度諗緊Siemens 洗衣9kg乾衣6kg 中國製 或者 Siemens 淨洗衣8公斤 德國製 兩部都差唔多價錢
淨洗唔揀miele?
Miele以前聽講係咪話要洗好耐?因為我本身而家用Siemens都好靜,又唔會話點震
收到貨既係咪全部made in german。質素如何,我準備跟機。

想問下惠而浦洗衣機好唔好, 果部820mm高的洗衣乾衣機好似唔錯
三件都係mig 好正
枱底濾水邊隻抵屌 有冇苦主有研究
Siemens賣幾錢?邊到見到?上網search好似冇哂貨(定係定產?)
隻廚房龍頭 拉絲不鏽鋼係made in USA
普通不鏽鋼先係MIG
咦 係wo我要睇返先
https://www.amazon.de/hansgrohe-Focus-kitchen-without-hose/dp/B00FK3XNW4/ref=mp_s_a_1_1_sspa?dchild=1&keywords=hansgrohe+küchen&qid=1625399689&sr=8-1-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEyVlFBS0xES1Y3VjlRJmVuY3J5cHRlZElkPUEwMjM4NjY1MlZPNzBHWFdZMkhCSSZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwNDE4ODgwWTk5WDNEN1NGVUhYJndpZGdldE5hbWU9c3BfcGhvbmVfc2VhcmNoX2F0ZiZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU=

https://www.amazon.de/dp/B07K95R3SY/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_i_MP9HEHQZRR7XFYT0QVG5?_encoding=UTF8&psc=1

其實兩個分別係邊

下面果個前排折到$120左右,我買果陣俾amazon blcok左ac,琴日開番發覺俾佢cancel左張單,sd email問可唔可以恢復張單。

佢話Please just order the item again via our website (make sure it is sold and fulfilled by Amazon) and once you received the order please let us know and we will issue a full refund for the difference amount.

依家唔知揀邊個龍頭好...

btw段英文既意思係要等到我收到件貨之後先通知佢退錢,定係要我買左俾左錢,有單啦,就可以搵佢退錢。
小弟英文差唔太明白

求巴打指教
想問問有冇人用不銹鋼枱底鋅盤(單鋅, 內籠450mm左右size) ?有冇咩推介?

我見blanco同hansgrohe都有,德國製,around 3000,但得0.8-1mm厚。香港街鋪果d就千幾蚊,大陸製,有1.5mm厚。諗緊德國會唔會鋼水好d... 但貴成倍, 或是其實街鋪賣果d都冇乜大分別?
各位巴絲打,有冇抽油煙機好用推介一下?
分別就係牌子
hasgrohe 有隻係2xx既 都一樣型狀既拉出式, 依隻係$159。

grohe 果個就$199 前排優惠係120左右。

我係度諗其實係咪用料有分別呢,grohe果個用料靚d?
定係grohe果隻其實係長期有優惠,其實唔值$199,只係咁岩依幾日冇。
其實我依家睇落好似hasgrohe個外型我鍾意d,但係依家隻$199既grohe可以120買番,唔買又好似好蝕
佢話你之前訂左咩 你而家再訂番
爭左個差價可以退比你

但你揀另一款就應該冇得退
唔要wifi gs18vf
有wifi 需要 53mhip1
但佢係幾時先退個差價俾我
等我收到貨之後定落左order俾錢之後就退。
同埋如果我買埋其他野既話,佢會唔會都單一咁只幫我退果件野既差價。
聽日sd多封email問下先
睇字就係收到之後
單一我估只會退佢物品價錢 但唔會退運費
甚至話你張單唔同左冇得退
即係呢個片段係講緊原先光管燈座改裝成為LED 燈座?
我而家諗緊, 既然我都買左新光管, 係咪只係將燈槽上T5燈座換個個新既, 係咪好D呢? 因為就唔會浪費左支光管
單純由T5舊燈座轉個新既, 應該都簡單容易?
你個概念錯曬
片中既駁線方法係專for佢果隻LED,220V電直接一頭一尾入電。
而普通T5光管係要佢入面黑色果舊野,再出電俾光管先會著。
條片係教人點將光管轉佢隻LED。
而你個情況如果想光管著,係要換左舊黑色野(光管牛)。
菱重ZSXH 系列匹半兩匹都無貨
趕裝修無得等
最後買左三菱GK18VA
我買三菱電機 MSZ 系列
同問

落親舖問成日都sell我用三叔
又話十年保養又話個摩打佢地首創點點點
2匹裝廳gk18效果仲好啦,當你廳好撚多人食飯你就知室內機長嘅好
人多起碼熱2度,你重工set到20度出黎啲風冰凍嘅,除左肥佬外都頂唔順。
冇人作客就當我冇講過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞