“真”高質電器傢俱討論(16),下次尾門開新post

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
之前睇到有巴打講日本鋅盤shigeru 嗰個好正咁,最近見到KOHLER 都有個類似嘅,想問下大家意見邊個好
KOHLER 6K 好似話有8折,日本個個就7K但要搵代購買

https://www.kohler.com.hk/productDetails/5540T-S?skuid=5540T-S-NA
有冇人知日立MIJ 600mm果2隻雪櫃
除左個深度同高度爭少少之外 仲有冇咩主要分別?
諗緊買細啲果部
唔好買日立,三菱用料靚好多
三菱MIJ太大擺唔落
咁三菱東南亞vs日立MIJ 點揀?
但日立型號新啲
三菱個款好似成十幾年前
記錯左 唔揀個原因係佢冇黑色
焗爐水貨vs陳列品
你地會點揀? 陳列品多10個月保養同平1-2000
係,兩隻最大分別係顏色
三菱全獨立分隔,日立隻五門係假嘅,入面全通
但個款太7揀唔落手
日立係全部款都全通定得五門係咁?
我六門用落又唔覺溫差同味道分隔有問題
上層放個榴槤下面冰格唔覺有味
Kohler個款街鋪都有?邊間話有8折?

Shigeru之前有係旺角見人問,間鋪都只係話無現要留名等通知,無禁快番到貨
全通即係所有格同一温度?
成日都係世紀難題 各有各賣點
600mm B46Z vs HWS480
650mm HW530 vs F503HX vs WX52D
685mm HW610 vs F603HX vs WX61Z
650 f503 panasonic 一邊門好細唔實用咁
有冇留意Amazon賣hansgrohe龍頭都係made in China ?
睇下面Q & A , 近一年都唔係
有冇圖
想參考,我屋企徐晃都好撚細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞