“真”高質電器傢俱討論(16),下次尾門開新post

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
好大分別,分左家好撚耐,冷氣完全冇關係,係個logo 紅色公仔部份一樣
點解你唔問埋個sales 有咩分別,叫佢講多啲
有問到呀 佢咪話三菱重工制冷勁d 消委會都讚好 咁囉
你係咪買消委會test 嗰部zsx先
想問下肚腩巴,三菱電機gs 冷暖機抵唔抵玩?

同計返個廳大約170平方尺,應該買1.5匹定2匹?
補返個廳係連埋開放式廚房
廳可以買大,房就最好剛好
開放式廚房就2匹,170尺個廳坐多2個人匹半都唔夠力,都未計你用耐左有塵性能下降
你係局限左只可裝420定點,2匹真係考慮大機先
Hansgrohe 試左買同樣四件野 平大慨 300 HKD. 未計中國香港個程
值唔值就諗諗
個窗台剩係放到420

咁冷暖機點睇定最好買淨冷?
我之前買rainfinity 德馬$2800; 香港報我5300
巴打可以sd埋link俾我係邊4套ma
想知一般你地會買邊4套,等我跟機
太多款,唔識點揀。
我買四樣Hans 德馬加埋先4k 香港套裝價要7.4k 我買個d唔係差唔多
有需要暖氣咪冷暖,肯定唔會開咪隨便
冷暖又咪係嗰啲零件,掉轉行姐,
點解未裝就驚壞,日本人就唔會壞嘅,台灣人又唔會壞嘅,台灣都潮濕啦
怕壞用ac風扇
唔知性能差別大唔大定一樣,睇返就好似一樣

諗住邊部有機有買邊部
除左花灑 其他我一模一樣

利申部分貨已到
花灑用邊隻?

其實連廚房水龍頭都唔知使唔使拉出來這種, 平時自己好似唔會有呢個需求
另外這種好似裝唔到濾水, 要另外買水龍頭裝濾水
裝枱底濾水器唔得?
好似話拉出來這種裝唔到 唔知係咪 sales 鳩 up
有冇巴打知香港邊度多呢 d 室外儲物櫃睇
枱面濾水器,要加頭係水龍頭出水位
禁就要個水龍頭出水位有螺紋可以扭入去

一般水龍頭有個起泡器係可以扭出黎,所以有得扭個座枱式濾水器個頭入去
拉得出黎的水龍頭你當係一體過無得禁分,所以用唔到枱面式濾水器
嗯 枱底式應該冇問題吧?
記得係其他post見過有人裝過
三菱重工420 2匹 srk53 可以嗎?
你急唔急裝,重工好似全線無貨,要七月尾八月頭
有冇2匹420冷暖推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞