“真”高質電器傢俱討論(16),下次尾門開新post

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
三菱重工 SRK71ZR (泰)
三菱電機 GE71VA (泰)

室外機好大部,你要睇下裝唔裝到
最平均都係
三菱重工 SRK71ZR (泰)
三菱電機 GE71VA (泰)

如果裝窄邊玩直吹抵玩可睇埋
東芝 24N3KV (泰)

有budget想玩埋溫濕雙控就
大金FTXM71SV1N (泰)

不過我個人就覺得裝廳冇乜需要溫濕雙控
因為廳凍空氣流失較快,較少cut 機情況所以會keep住製冷抽濕
試過join prime運費便咗大半
但由唔係次次㩒都有
香港好多款冇700u呢個size
房要濕控好d?

要睇下實際使用情況同你居住環境,如果你部機開到21 22度冚棉被咁,就唔多需要,因為基本唔會跳停,濕度唔會升。

如果你有bb,好似依家呢啲咁嘅仆街天氣,落大雨室外唔熱但又濕度90%以上,, 你夜晚開24 25度基本上部機都係著下停下,一停機濕度升返就覺得熱,sensitive 嘅人就會熱醒
呢個情況,溫濕雙控嘅機就幫到你啦
你睇下三菱電機 pah, 大金ftxm 點咁貴係有佢嘅原因
落到單?
我之前第一次落到單就被block ac
之後再落就冇左優惠 可能係buf
睇實物最實際
做咩double label...

撕開左係咁 呢個直接印係個盒到
型號唔同左😂 但盒身果句應該先係我個款
已經bookmark 左
肚巴好撚pro
係咪做冷氣相關?
落到, 不過我另一張單出左貨所以我自己取消返
face ID 又覺得冇需要... 9300個玻璃面好靚
各位sofa around 5k 2.5seat有冇得選擇下
PAH 同 LN 比係咪都係 LN 好啲 ?
我用緊表示讚同…..成個感覺差好遠
新款未得閒去睇
唔當佢face Id
當多隻貓眼用其實唔錯
仲要夠晒隱蔽…
你買左幾錢?

我見家居展岩岩完左... 家居展個代理而加又唔肯做番果時個價錢
交流下姐,我都諗緊bb房換部ftxm試下
唔係做冷氣,都係自己去撚下啲機同問香討冷氣達人swimboi
我就係買左702v , 有門鐘,有個cam 做貓眼
個手指模位喺中間,做到一scan 就順勢入,
又有鋰電可以換,差唔多冇電就換黎叉…. 9300 果d係aa電,702v 應該可以用好耐

利申: 未裝
我上年10月買
$5400
快捷買
都係原廠裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞