“真”高質電器傢俱討論(16),下次尾門開新post

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
如出面夠位可以裝420,拆堆條鋁邊夠370mm 就出到
肚腩巴想問下SRK50RE1得唔得 見佢機價平過其他#please#m
有個新廣告賣水龍頭quooker 有冇人用過
即開熱水 有埋濾水好似好勁咁
各位巴打想問下窗口式冷氣機,見美的或者p記都有好多唔同型號,應該點揀好?
目標係一部1.5 匹 一部1匹 一部3/4匹
希望可以$12000左右買曬三部
其實夠位放一部1.5匹的分體,但應該會over budget
如果岩budget 都想有變頻
唔洗冷暖
唔該巴打
巴打,想問多個問題,420一定係分體?
我睇420,淨係4季恆溫,易於安裝
唔該巴打,好詳細
420 係指大約 420mm 高嘅分體機,呢啲機一般係叫「纖巧型分體」,可以放得落大部分窗口機嘅石屎台,甚至可以唔駛搭棚(左右有限制者不限)
窗分全名係「窗口式分體」,而家只有 Panasonic(定頻)同珍寶 368(變頻)兩款
我同你一樣,問過樓下電器鋪話買大金420,可以裝到唔駛搭棚
大金係咪百老匯冇得賣架?
上次我去問淨係裝到P記4級能源...
屌,百老匯豐澤d sell屎識條毛,剩係叫你比錢搵師父上門睇位
屌得好, 咁去邊度買好
(我去百記都係問下架咋)
唔洗咁心急,買左主體返香港先,再度清楚先買轉插。

我遲d都會買,要用代運,到時同你夾shpping啦如果你等得

我會留名睇有無人夾,你預7月頭或中啦
好 我應該8月有得用就得
我prime day會買主體,好快送到香港。一送到我就會度喉
你會唔會買多支補充裝?
度喉係度要知水龍頭個喉位同廚房出水位?
未收樓度唔到出水位, 水龍頭就知
如果唔一定要wifi,
淨冷三菱電機gk18 , 東芝18n3kcv會比較好啲。
要wifi就re1, re1同ee1係同一部機不同代理,白河馬有3年保,和記得1年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞