“真”高質電器傢俱討論(16),下次尾門開新post

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
個個人睇焗爐都搵隻手入去摸 點買得落
我都係市面好少選擇 一係買日本制要12k
求意見 想買雪櫃

LG 626L instaview
三菱 MR L78EN
日立 R-WB640BH0

有冇邊部好d?
係,五門過萬,兩門太少,三門可以揀又唔多
有隻日立r-sn42nh MIJ既 豐澤都係一萬左右
買得600闊點解唔B46Z, MIJ, 日本評價都好好, 用緊冇投訴. 雪櫃買MIJ差極都有個譜, 上KAKAKU睇評價就得
總之咪買日立 3門RSG32 10個月就壞 突然唔凍幾日 call人換底版先正常番
我屋企日立都要換底版先正常返 日立雪櫃真係好廢
Call個c 苦睇嗰日又正常返 條友好似想話我玩尻佢咁,我拎盒雪糕佢睇 先 好唔願意同我換塊電腦板。 買3菱好過
我睇左三次先肯睇底板
有無巴打知邊部2/3門係MIJ? 想找部平少少來玩
好似冇3門
三菱五門 600mm B46Z 都停產了
應該好快出新款
B46Z 停產了
因為隻色好難搞
想問下有冇巴打知邊度買silestone/technistone石英石好?
又到左雨季,提提大家新裝修要批膩子灰/桶灰
我個fd唔聽我講裝左幾個月天花發霉,抵死呀
最起碼天花要
有個白痴問題
你地d家電會唔會keep住續保養
膩子灰工聚會唔會麻煩好多而引致貴過菜膠?
見人話cfu 成日報膩子灰貴d
我諗depends on 你個家電本身幾錢,續保幾錢,唔續保call 人上黎又幾錢。。。
貴得幾多,咪1千幾百,啲菜膠唔使錢嘅
慳左唔洗溝灰嘅時間又唔計?
依家識野嘅師傅已經轉晒環保灰啦,好多都唔使加錢,本身報太平就另計啦。
其實係啲垃圾不思進取,唔肯轉
見大家講多門雪櫃都係講日立、三0,想問問,其實pan記5、6門又得唔得?都係mij ,但好似冇乜人講?
鋪地唔信死都唔用硬地膠沙
唔用膩子灰
防水用牛奶水,唔(識)用sika

唔係咁易有cfu 做
唔係呃飯食嘅裝修公司都一定識做,報價單寫明就穩陣,又唔係得一間揀,sika依家基本都9成師傅用啦,仲用牛奶水當防水叫佢去死啦認真,硬底膠砂找平器又係標配啦,唔係唔信你手勢,係保障自己姐,你唔識就去進修
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞