【水凶獸:水入面係我嘅世界!】《病港II》(32)

1001 回覆
1091 Like 6 Dislike
墨說獸:無文就係我嘅世界
「韓……韓素……大校……」被馬撞的上等兵,吐出了一口血:「可唔……可以、俾、俾,嗎啡我……好……痛……」

韓素女士握住他的手:「唔可以,呢種係長官級藥物……」

「噫嗚……」上等兵眼睛放空。

「不如了結佢哋。」淼三仙插著褲袋,休休閒閒的行過去:「呢種傷都無得救,快啲死少痛苦。」

我準備抽出金鷹頭拐杖中的劍,賜予他們死亡的解脫,可是淼三仙伸手攔在我胸膛,阻止我出手。

「等三仙嚟,佢可以令人無痛咁死。」馬日里抱臂。

「去。」我給淼三仙動手。

淼三仙取出兩根毫針,分別對準兩名士兵的心房。

「……」兩名士兵似哭非哭的,等待著死刑的宣告。

淼三仙對準後,用力一刺,然後極速收手把毫針拔回。

兩名士兵感覺胸口傳來一秒酸軟,沒有其餘過多的痛苦,然後看著藍藍的天空,慢慢漸漸地……閉目長眠。

整個過程,僅僅數分鐘。

「你依個係針灸嘅手法……」韓素女士深深凝視住她。

「嗯嗯。」淼三仙站起身。

兩名士兵死去後,我讓技工和他們身上澆一點點電油,然後讓馬日里拿出火機點燃,將二人存在的證據徹底焚燒,步槍則轉交韓素女士和技工持有。

往後的路上,我們穿過跑馬地,正式進入另一個郊區──大潭。

韓素女士有持續問起淼三仙的針灸法,似乎十分之好奇,而淼三仙不像馬日里這般隱藏,她會跟對方分享事情。

「你喺邊到學返嚟,睇你都仲細個,好少人年紀輕輕就有咁嘅針灸手法。」韓素女士直說。

「以前我喺病獵協會嗰陣,遇到個貴人,係佢教我針灸法,後尾演變成武器。」淼三仙雙手放後,微微一笑。

這次換我問:「嗰位貴人係?」會醫術的人,難道是蒙柯亞。

「係湯婆!」淼三仙說。
我睇咗啲乜
呢篇有啲老尷
果然是富林比比
水中魚
呢個係貴華
自膠
死左兩隻兵成班人當無事發生過咁繼續行一句對白都無
M應該講 今次行動目標係水胸瘦同 土胸瘦
唔應該作無謂嘅消耗帶走班蛋散?
「顧問你哋識得?」淼三仙臉蛋泛紅。

三仙m底?
似病嬌多
都話左佢不是吃素的
差啲唔記得富林比比呢個人
冇貴華咁好認
係囉 咁樣好解釋啲
話晒都正面對決過豐胸獸
甩P正皮
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞