做乜近排gym room多咗咁多「群居動物」

448 回覆
1345 Like 37 Dislike
tsw 24/7
247一餅20kg
10餅連bar咪220bar
係真心impressive
但唔好圍住談笑風生
阻撚住曬
同埋影相多過做
你新手?(唔係寸你,認真問)
唔會有program真係寫休10分鐘
但有樣野叫full recovery
3-5分鐘係一個好參考
但如果我休5分鐘都未回到我就會加1分鐘, 如此類推
新手的話你要學下點感覺自己身體
逸東24/7 都好多MK同籃波撚
𠵱啲真高手
唔出聲企後面果d
九成都唔理佢
吹鳩毛有咩問題?袋底卧推都好正常,係你呢啲on9仔唔撚識野咋嘛,成百幾kg企咁遠點spot呀on9
係 d女成日成班著晒瑜珈褲行黎行去 想搵人群p咁 又拮起個屎忽露對波出黎唔知想點
好撚勁喎
咁休息耐d正常
我諗佢地都係搵手指撩一撩當spot個啲

呢個post見識到班當自己唔係季候鳥既季候鳥幾有自信
健身室多少少人都上黎開post圍爐 現實根本係健身室同人直視都唔敢
淨係識跟風笑鳩人 上面有個巴打講人人身體構造唔同都要被班傻仔抽水
down set先啱
deload 唔係咁解
係我old school 定點
220kg 係5餅
計餅數無人會計哂兩邊 係計單邊
俾我估撚中左你講緊左右加埋10餅
呢d叫5餅呀on9
咁多ching寸9你都唔自己去google下
連餅都唔識數走去批鬥人地玩220kg 1RM squats休得耐
休息唔比談笑風生?
係咪要滴晒汗上氣唔接下氣咁你先滿意?
by the way 你想用就禮貌d走去問下可唔可以share啦
雖然每set拆8塊餅落黎都幾老尷下
有cam
Deload還deload
Drop set還drop set
我而家就係叫佢deload等佢可以短rest time完成
唔知你衝出黎做咩
傻閪真係俾我估中係兩邊夾埋,屌你老母你咪又係乜都唔撚識
我路過嘅姐 唔係想嘈交
想講deload意思係指有目的地降低訓練量去紓緩疲勞 通常維持一星期
如果你指下一組減重量去維持同一下數並休息時間不變 係叫down set
如果減低重量立即去做 就叫dropset
第一次畀人話mk
想知點解唔識自己砌然後跟人做就係死mk
同埋我地都係排隊做
點樣唔尊重gym 場文化
Gym 場文化係我地互相認識就唔畀排對方後面?
即係4個friend 就4個人當1個人咁計
排隊只可以做1組之後就要走?
cls
因住叫中樓主佢打柒你
咁ching你就錯喇,你啲concept麻麻地喎
你個program計rm%黎定重量既話
舉唔到某個重量,唔夠volume,就減重deload work返上去
deload唔等於一定係for休息,deload係weight progression必經階段
Reddit PPL, Greyskull, Nsuns等等既LP program都有講點樣deload
而家上邊條友話想rest time少,咁咪即係要deload做低啲rm既重量囉
Down set從來無聽過,似係香港人作出黎既terms
Drop set都唔一定係要同一set...照樣可以休息完再做
講漏左
Linear Progression入邊既deload其實就係想你用低小小既training max去補返你做唔到既volume
你講個隻deload係挑戰pr前個段休息期
係唔同
同埋抖緊玩下手機有乜問題 我計哂時 唔通要望住gym塊鏡一分鐘咁抖先叫認真做? 你係要做就問下我差幾多set
人地輪住認真舉都屌
咁應該點
做一組就收檔返屋企?

有一排去康文署
見過有隻中學雞真係好虧
男仔但女仔手
好努力咁推一格
唔通又屌柒佢咩

有個呀伯又係做好輕活動下
人地都係想健康啲
幾時開始做太輕係唔准入場
乜撚野droo set同down set唔同,你係咪搞錯左啲咩,似係你衝出黎柒wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞