做乜近排gym room多咗咁多「群居動物」

448 回覆
1345 Like 37 Dislike
屋企應該好大
夠玩rack squat

玩Deadlift 又唔會嘈到鄰居
除咗你做緊,成班人黎share阻住你
唔係有咩問題一定要比你做先咩
類比錯誤
24/7已經淪陷咗
mola mola
我反而想知重量係咪真係咁重要 好多友仔成日hold住幾對啞鈴係手驚
可能我問題
我自己習慣假設操啞鈴玩彎舉 我舉完一組會擺返好 如果有人攞左用緊我會攞個重啲/輕啲既照操 其實分別唔大 你既肌肉唔會知你舉緊咩數字既重量 重點係你俾唔俾到個壓力肌肉 做唔做到肌肉需要感受到既野
但個班友仔就一黎撚幾個重量啞鈴玩都唔知為乜
我就一如既往 用完無論第幾組我都照擺返好先
只要你夠大隻 一句「請問仲有幾多組」絕大多數竹仔都會答你「一組」
呢啲一班班出沒嘅,多數gym完就會去做愛
實際上一定係快左
我同fd 做都係5分鐘
連住做做完4組
但我一條友做都要5分鐘

我意思係
如果人地3個人都有比錢
每人用5分鐘
3個人用15分鐘其實都無問題

除非你自己做gym
做4組五分鐘都唔洗

但如果佢地剩係吹水唔做
咁就抵屌
有次飛緊膊,有個女士(廿尾 - 三十頭)我飛緊係前而行過問隔離張sit up bench用唔用 jm9

有啲大唔到架
有試過 明明排緊隊等前面兩條友做完再到自己做
有個著牛仔褲既一野衝埋去坐底做 做幾下又加重再做幾下 又減返重再做三四下
狂做十幾組 再玩電話 我心諗 屌你老咩 已經無禮貌搶機做 仲要唔知係到做乜尻 死撚開啦好心你
咪又係個啲濕鳩思想 以前做得重做得多就最有效
好心上下網或者留意下啲師兄點操啦
真係見過啲人我已經操左兩部機 佢仲係同一部機上面糾纏
sad but true
gym room潛規則
關咩事
正垃圾吹水L
因為就算竹仔見到你身形都仲識分你係真係操野既 佢哋都唔好意思霸住部機
除非佢本身都真係操緊野啦 如果係啲無目標無方向個啲 都醒水既
因為夏天到了, 即係你想舒服d 做就要轉個時間
正路星期五六日夜晚都比較少, 不過都要睇地方
星期一通常都最撚多人
呢啲攞正牌開佢波 你大聲啲話「喂我好聲好氣問你仲有幾組你一野屌我老母?」自然有真師兄會幫拖 咪睇吓佢玩咩
係會起身走,我心諗問你仲有幾組姐,又唔係趕你走
你都係零晨左右去?
Abc 係香港特別大聲去到外國又唔覺啲人係咁撚嘈
咁又唔係
但多數夜晚9點幾 成日都有一堆
未去過gym room, 好奇問下,組與組之間嘅休息時間駛唔駛讓機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞