做乜近排gym room多咗咁多「群居動物」

448 回覆
1345 Like 37 Dislike
尋日中午cwb個247 街市甘..............
kofgym佢好早被foul
好彩有康文仔接棒
兩個都好有火
Rest time 同hypertrophy無關係?你買本nasm書黎睇endurance hyper strength個rest period都唔同啦,講緊正常情况下,身臟有問題個d另計,咁hyper同rest period點會無關
你想未一齊做囉

都唔明點解唔可以一齊做,你話rack架,做緊squat 無得變bench press就話姐
你5x5都係strength/power㗎啦,點會rest1/2分鐘
每個人身體構造唔同

想問下個班人去睇醫生
啲醫生醫人定外星人
我覺得佢大隻既 不過我只係會留意佢同條女係沖涼房幾耐既姐
成日一係黃大仙一係九龍灣出現
Volume先係影響hypertrophy最重要
唔係rest time
on9到
四個個已經做緊
都唔想埋去share 拖慢我時間
上餅嘅又煩 啲中學生已經squat 2餅半
我都費事share 又要拆 我先玩 1餅半
我知% load係好重要,但rest time都同樣重要架唔通hypertrophy抖5分鐘咩
你講緊乜
你唔想抖5分鐘咪deload
你想舉得重又唔想影響total volume咪抖耐啲
你做gym做到背書咁
無話佢唔勁,跟過issac點都學到啲野
不過健美真係睇視覺效果
大H矮番20cm已經點操都無可拎到pro card
你話講健力就另一會事啦
但聽上面講佢成日除晒衫影相打卡
佢應該係想練健美,可能身型真係硬傷
你睇清楚我回緊果個post:
「上10餅就圍住傾計影相」-> 真係重野
「傾15分鐘玩一野」-> 1RM
「要人幫」-> 有人spot, 可能上PR

季候鳥點上咁多餅?
點睇都似正常人玩powerlifting
(我已經當講果條友10餅意思係左右加埋10餅, 同埋細餅都計一餅, 再有吹水成分.... 同埋講真話15分鐘又真係計住15分鐘咩... 5-10分鐘咪又講到話15分鐘... )

利申:唔鍾意班無gym etiquette的季候鳥
我都想有朋友一齊gym
自己有時部機都唔識用
但又冇人教

physical友
樓豬又唔肯出聲
用完d啞鈴同餅唔執先仆街 成地都係
平時好早去得小貓三四隻, 仲膽心會唔會執.

有日夜晚七八點去, 仆街花市咁撚樣, 每部機起碼三四個人排, 即刻掉頭走, 完全想像唔到咁多人仲邊有心情舉鐵
中午邊有人
個個去食飯
你有兩條賓周?
我有支bar同少少db已經夠玩
最緊要係個rack
gym room 唔係比毒撚去你走開啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞