做乜近排gym room多咗咁多「群居動物」

448 回覆
1345 Like 37 Dislike
條仔咁都叫唔大隻
連登係咪咁多高手
啱啱睇左https://www.google.com.hk/amp/s/www.t-nation.com/training/how-long-should-i-rest-between-sets/amp/
佢講到如果係拉到好重嘅,至少自身體重3.幾倍,咁抖6-8分鐘/再耐啲都正常,咁巴打都講得有道理
啱啱睇左https://www.google.com.hk/amp/s/www.t-nation.com/training/how-long-should-i-rest-between-sets/amp/
佢講到如果係拉到好重嘅,至少自身體重3.幾倍,咁抖6-8分鐘/再耐啲都正常,咁巴打都講得有道理
你獨醒啦樓主
咁又唔會每一set都最重
其實普遍講開既30-1分鐘真係唔夠rest
如果咁快recover到應該要諗下係咪自己做得太輕
我自己通常起碼都1:30
如果係heavy set至少3分鐘
好撚醜樣
你未見過啲無賴 由其d阿叔 真係閪鳩你
價錢反映質素 $500太多人handle到
難民營咁
利安247唔知係咪近公屋,夜晚好撚多瘦撚mk一堆堆,當正係公園咁係到嘈
舉200kg deadlift都唔大隻
連登仔係咪全部eddie hall level
係呀所以我上面咪話正常係3-5分鐘囉,1:30就hypertrophy,如果你拉得好重好重嘅自身體重3.幾甚至4咁可能要6-8分鐘甚至10,但香港有幾多個拉到3以上terry tyler 個堆先啱啱過3,所以我先話係gym Room等人10分鐘唔合理
網上就邊個邊個唔算大隻
現實就係叫啲瘦弱mk share機都唔敢 要開post圍爐
去石門啦 石門啲人都好有禮貌
矮先有人咁講
條仔咪peter
之前有玩KOF gym 個比賽
尋日九龍灣見到佢地
出名啦出名啦
咁你又唔啱
Rest time同係咪hypertrophy無關係
主要係你唔想因為rest唔夠影響下一set既表現
例如你5x5,你rest 1 分鐘舉得3 reps,rest 2分鐘就完成到5 reps
而且Rest time因人而異喎
有啲人少運動/心肺功能較弱
咁需要耐啲rest time都係好正常
重係相對既姐,無話幾餅幾重
聽日去試堂,唔知會點呢
咪係,外國讀書嗰陣啲abc低調好多
大唔大隻睇你點睇
佢生得太細粒
180cm生得橫橫小小唔洗操望落都大隻過佢
所以佢成日要除衫show出黎
一齊做可以避免啲「教練」sell
唔應該咁計,我估普遍香港gym大約拉體重2左右
操開既睇條友舉幾倍bodyweight就知咩事啦
係無操開班瘦撚先會成日評視覺上大唔大舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞