老豆要加個大陸老婆名落層公屋

606 回覆
46 Like 719 Dislike
户主同業主唔識分?
閱讀理解0分係你喎
你老豆都係想有個伴
直接同你老豆講

名就一定唔俾加
路就有3條
1. 同個女人斷絶關係:轉綠表落我同你名,之後立遺囑層樓歸我,我照顧你。
2. 我同你斷絶關係 : 我簽左後以後唔好揾我
3. 保持現狀
跟住仲好快帶個男朋友上你屋企(曾經)住添
有你名又冇份住咁on9??
分咗戶 自己拎咗個單位先啦
因為人類總是⋯⋯

對人地仁慈就係對自己殘忍
呢啲情況企硬自私啲完全冇問題
千其唔好俾佢情緒勒索到
好快就變離婚post了
公屋有我名,老豆7x歲係戶主,大概七年前娶咗個大陸女人加一個便宜女,自始我就冇再返去住,係不時返去食飯比吓錢老豆。明明老豆之前講唔會加佢名,但而家反口了,尋晚收工打嚟叫我比入息證明果d,最後喺電話同個女人鬧交,係對老豆嘅失望同擔心,不過其實唔係唔合理,佢身邊得哩個女人。其實一日個女人重喺度我一日都唔會返去,我可以點做?

唔識睇字???
冇咁易架清…
支那鄉下本身個老公啊 遲下再申請埋佢嚟香港,加埋自己d老豆老母
第日綠表抽居屋。真係唔使旨意
長命契?
人地拎左間公屋咬老綜唔洗俾租,根本就唔會去到居屋層面。
臨老過唔到世吓嘩
一落咗名就即刻報社處 話家暴之後踢走佢老豆
再叫埋契家佬落嚟啦
呢條公程式都講咗幾廿年啦
呃佢個女出黎比連登係屌
咪撚on9啦 住夠七年先拎到身份證
七年之後加名之後搵社工話家暴輕鬆分户離婚上樓
我代條支那女人多謝樓主嘅一時心軟造就左蝗蟲禍港就係呢啲人香港變腥港一街都R字頭
好撚有心機既支那女人. 7年, 岩岩拎左身份證, 再拎埋間現成公屋, 樓豬老豆就無利用價值啦, 你當自己係個女人都諗到啦
有啲大陸閪識玩既係唔離婚
日撚日問攞家用貼錢養大陸條仔
明知條老野就埋單
臨老試綠帽加速霸晒間公屋
得米後再申請大陸條仔攞黎一家團聚
你比佢加咗名對你有咩好處呢?個決定權係你到唔係佢到呀,怕咩鬼姐
踢走樓主老豆俾返樓主就得

https://www.youtube.com/watch?v=YRJ7QZvsDug&ab_channel=%E5%A3%B9%E9%80%B1%E5%88%8ANEXT
【娶大陸妻悲歌】嫁入門嗌離婚奪公屋 港男慘被踢走一場空
大陸婆無個好
買撚咗要閪報入息咩叻唔切
可能見個啊伯七十幾歲,無乜錢比佢,又唔想再照顧老人,夠7年加埋名就byebye啦
結左婚一定要加名
點解你會信可以唔使加
問題係佢點解想加戶先,加左係咪可以轉間大啲嘅公屋? 如果唔係,可以用喱個理由拒絕佢加。

而且,加左大陸女人之後,第時你老豆過身,間房就比佢食埋。你本身想唔想keep間屋先

樓上有人話買居屋,但買左一定要落老豆名,除非用長命契,但到時大陸女人實入去住埋,趕走佢又係麻煩。

同埋,你老豆順時話同你失去聯絡刪走你個名(做得絕嘅話)

利申 做開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞