老豆要加個大陸老婆名落層公屋

606 回覆
46 Like 719 Dislike
慘 收過唔少cases同做過唔少case
夾埋老豆偷偷拎去綠表寫樓主做業主仲有得救
氹老豆話大陸女人信唔過,你綠表買居屋寫我名供,你可以住到百年歸老唔怕畀支那婆呃
咩意思
擺明個女人會攞間公屋 再踢走佢老豆
希望簽名順順利利啦
係,襯未有大陸婆名
用老野家有長者同樓主用長命契買
绑死就大陸要點都拎唔到
唯一係殺左樓主先
想問如果老豆立咗遺囑,味死,兩公婆離婚係跟遺囑分配定點?
你咁樣跌落地揦返拃沙
1119c份表都講到明引用富戶政策條例,仲要包拗頸唔係本表格既同意條款黎
1040c亦講明你唔簽當冇申報
亦有寫明你必須配合房署

房委會審核或抽樣作嚴格調查。戶主及個別家庭成員可能須應邀與房屋署/物業服務辦事 處職員會面,以提供更多資料/文件及作更詳細的申請。請戶主及各名列本申報表的家庭成員保存與本申 報表所載資料相關的證明文件正本,以便日後按要求會面時供職員查閱

須係must
自己諗啦
為左層樓去到幾盡
想問知唔知如果立咗遺囑之後先離婚 係跟遺囑定離婚法例分財產?
唔好剩係睇物質,現實D講其實你都無照顧你老豆,現在佢老搵伴照顧其實好合理。
當一個老人家6/70歲,屋企人唔係身邊唔照顧佢,有人唔介意佢老仲同佢一齊,係咁的情況下,D資產唔比佢比邊個?
如果想番去掙,先搬番去做孝子/女先。
你未死當然係跟離婚法例
識玩梗係__兒動母
咁你開個post黎博屌?
公屋政策貼大陸妹納稅人埋單
富戶政策係所以公屋租戶都要遵守架唔係跟邊份表格架
依樣咪你講既條例法例
富戶政策寫明如果你唔交齊佢需要審批既資料就可以踢你走
1040c就係話你聽你唔填就當你不申報

若個別家庭成員未有在指定日期或之前交回填妥的申報表,有關住戶將被視作選擇不申報。拒絕申報入息及/或資產淨值的住戶,需遷出所住的公屋單位。
你咁鍾意講條款
不如簡單 d 啦
你搵番條款大約係講
如任何家庭成員拒絕遞交個別主動申請所需申報資料
房署有權刪除其戶籍

唔好再似是而非將兩份申報表拉埋嚟講

我俾足成日你慢慢搵
搵晒所有申報表
搵埋房屋條例都可以

加油
你咁樣跌落地揦返拃沙
1119c份表都講到明引用富戶政策條例,仲要包拗頸唔係本表格既同意條款黎
1040c亦講明你唔簽當冇申報
亦有寫明你必須配合房署

房委會審核或抽樣作嚴格調查。戶主及個別家庭成員可能須應邀與房屋署/物業服務辦事 處職員會面,以提供更多資料/文件及作更詳細的申請。請戶主及各名列本申報表的家庭成員保存與本申 報表所載資料相關的證明文件正本,以便日後按要求會面時供職員查閱

須係must
政府做任何嘢一定係跟條款法例
無呢樣嘢就無呢樣嘢
除非佢再加再立法

你貼嚟貼去都係講 1040c 唔簽就等如無申報
呢句
咁究竟無申報之後究竟有咩後果啫
有冇講引用咩條例執行咩行動?
有冇話執行邊條房屋條例同政策要刪除其中一個嘅戶籍

1119c 就好清楚講到明富戶政策無交週期申報表或
資料唔齊就會引用房屋條例終止租約收房

呢家都唔係叫你淨係喺 1040c 上搵
你可以搵埋房屋條例
搵唔到咪認左佢無囉
富戶政策係所有公屋租戶都要遵守架唔係跟邊份表格架
依樣咪你講既條例法例
富戶政策寫明如果你唔交齊佢需要審批既資料就可以踢你走
1040c就係話你聽你唔填就當你不申報

若個別家庭成員未有在指定日期或之前交回填妥的申報表,有關住戶將被視作選擇不申報。拒絕申報入息及/或資產淨值的住戶,需遷出所住的公屋單位。
實情呢啲情況最好就係拖,反正好日唔多見,咪話呢樣漏左個樣唔知拖一兩年囉
仲有加人既入息上限會增加
新成員入息同資產後唔超過人數增加後既富戶水平已經可以手鬆批
前面d議助講既就應該係依種情況,完全唔需要理你既簽名
佢依加仲肯照顧你老豆 就係因為公屋仲未有佢名
一簽左,你準備定接埋老豆啦
你就真係唔係扮
富戶條例寫明唔申報就踢,唔係同你講只係1119c份表唔申報先踢你
1040c同你講你唔簽就視為唔申報點解會冇關係?
冇後果做咩要寫出黎?可以唔申報?
按你邏輯依度應該寫不會獲批
你填既所有表格都under房屋條例,富戶政策係其中一部份
等於你簽份約寫話你所填既資料必須真實否則會被視為偽造文件
偽造文件本身已經係法律入面,人地唔係必要再寫你要監禁幾多個月下場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞