老豆要加個大陸老婆名落層公屋

606 回覆
46 Like 719 Dislike
便宜女幾歲
唔洗鬧交亦唔洗番去 唔交入息證明就得

咁你簽咪等於畀左資料
份表有結算日,你兩份可以同一結算日
你都識講分開申報就要寫,咁樓主老豆咪分開申報
你就真係唔好鳩噏喇,如果可以一個成員唔簽阻到配偶加名全世界都拎黎資產轉移
同你老豆講, 唔加名可以繼續屌個大陸婆, 加左名就自己係廁所打飛機, 佢識揀架啦
no,要講加左名之後冇公屋要出街去公廁打飛機
你唔俾入息資產證明,又唔簽名,正常情況之下會reject佢加名嘅申請
唔洗講咁多,無樓主任何簽名最終都會加得成,叫樓主老豆快啲同屋村主任講就得。
咁L癲
等睇樓主心軟簽左名

之後唔夠半個月個老豆被大陸婆踢出去

要樓主日頭返工夜晚照顧老人家

壓力過大到又開post

咁就又有花生可以食

咁你咪撚開post啦 傻西瓜
咁講姐,自己根據自己情況問律師啦,例如落信托。
仲有房署可以要求住戶提供更多詳細資料,就算佢老豆冇分開報都可以獨立出信叫你報清楚

本申報表會由房委會審核或抽樣作嚴格調查。戶主及個別家庭成員可能須應邀與房屋署/物業服務辦事 處職員會面,以提供更多資料/文件及作更詳細的申請。請戶主及各名列本申報表的家庭成員保存與本申 報表所載資料相關的證明文件正本,以便日後按要求會面時供職員查閱。

戶主及所有 18 歲或以上名列本申報表的家庭成員,均須簽署第二及三部分的戶主及 18 歲或以上家庭成 員聲明,以確認所申報的資料;戶主並須為未滿 18 歲家庭成員所申報的資料負上法律責任,否則住戶將 被視作沒有申報入息及資產。

根據「富戶政 策」,若住戶未能向房委會及房屋署提供一切所需資料及證明文件作審核之用,或未能提供令 房委會及房屋署信納的資料及證明文件,房委會及房屋署便無法評定住戶繼續租住公屋單位的 資格及其合適的租金/暫准證費水平,住戶須在 2022 年 3 月 31 日遷出現居公屋單位。
你唔簽房署有權追你
自己睇copy埋畀你
申請公屋同公屋租約都有寫房署有權要你提供相關資料
唔交有咩後果都有寫,你就真係柒到冇眼睇
你連member加密留言fail 就算罷啦
一定踢走樓主老豆搶公屋
到時老豆要痴樓主住就仆街
知唔知點解支那人可以食住上?

因為人哋心夠狠手夠辣,一就一二就二唔會有多餘空間學似你咁扭扭擰擰。
Hd1040c
戶主及所有 18 歲或以上名列本申報表的家庭成員,均須簽署第二及三部分的戶主及 18 歲或以上家庭成 員聲明,以確認所申報的資料;戶主並須為未滿 18 歲家庭成員所申報的資料負上法律責任,否則住戶將 被視作沒有申報入息及資產。

你自己唔簽自己柒咋
佢唔想揹咪再出信追你,你唔追當你提供唔到剔你走囉,字都未睇得明?
咁你簽咪等於畀左資料
份表有結算日,你兩份可以同一結算日
你都識講分開申報就要寫,咁樓主老豆咪分開申報
你就真係唔好鳩噏喇,如果可以一個成員唔簽阻到配偶加名全世界都拎黎資產轉移
仲有房署可以要求住戶提供更多詳細資料,就算佢老豆冇分開報都可以獨立出信叫你報清楚

本申報表會由房委會審核或抽樣作嚴格調查。戶主及個別家庭成員可能須應邀與房屋署/物業服務辦事 處職員會面,以提供更多資料/文件及作更詳細的申請。請戶主及各名列本申報表的家庭成員保存與本申 報表所載資料相關的證明文件正本,以便日後按要求會面時供職員查閱。

根據「富戶政 策」,若住戶未能向房委會及房屋署提供一切所需資料及證明文件作審核之用,或未能提供令 房委會及房屋署信納的資料及證明文件,房委會及房屋署便無法評定住戶繼續租住公屋單位的 資格及其合適的租金/暫准證費水平,住戶須在 2022 年 3 月 31 日遷出現居公屋單位。
你要夾硬追落去無問題
但又番去最基本問題
A 表資料拎嚟當 B 表嘅資料去審批
邊個香港政府部門經理肯同你揹?
仲要只係一隻加戶 case
佢唔想揹咪再出信追你,你唔理當你提供唔到剔你走囉,字都未睇得明?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞