老豆要加個大陸老婆名落層公屋

606 回覆
46 Like 719 Dislike
你開post嚟做乜撚嘢
驚閪咩
你唔簽名唔交文件
佢咬你唔入

你就係唔識果個喇
女就唔屌得女?
拎層樓按左佢借錢然後走人
聯名長命契,就連配偶都拎唔到
不過同時綁死樓主個首置
柒完未?講緊住緊富戶嘅隔年申報呀!係咪申請公屋同住緊公屋都唔識分呀?
租約規定:家庭狀況如有改變,必須立即通知房署。

其實樓主無得反對,戶主簽名應該都可強加。
你諗到咁更真就真係無思考能力啦
有冇咁岩住滿七年就立即搞埋d加名既手段呀
咁你準備定房等你老豆俾人踢出屋之後搬入黎你度住啦
千祈唔好益撚咗件支那閪呀
都搬左出去住,你唔想俾佢搵到有幾難。

暫時斷哂所有聯絡,你有心ge ,家用咪轉數快過數俾佢。

千萬唔好同佢嘈,唔聽佢電話就得。

同埋咪當試下個女人,如果一路都加唔到佢個名,睇下會唔會發顛。

樓主。你咪心軟,你老豆一時精蟲上腦先矇下矇下。過多排,佢自然就會清醒。

你知香港地生活,一間屋係幾咁重要
u is 絲?
到佢老豆無屋住個時(通常好快)咪又係樓主收留
你就真係未柒完喇
戶籍問題又關資產審查咩事?跌落地揦返拃沙?
住緊公屋結婚後配偶一樣要加,規矩黎,所有成員既配偶都要加名,否則就要除名
1. 中年裝修佬港男, 迎娶深圳22 歲湖南妹
2. 港男做老豆, 入紙申請公屋
3. 湖南妹獲批單程證, 由二人家庭改為三人家庭輪候公屋
4. 火速上樓
5. 湖南妹做兼職, 與店長/經理曖昧
6. 湖南妹多次報警, 報社工, 投訴遭受家暴,婚姻生活不愉快
7. 湖南妹申請離婚. 公屋歸湖南妹所有.
8. 店長/經理同湖南妹分手, 湖南妹回家鄉再婚, 準備申請情郎來港
9. 報章報導港伯訓街, 讀者痛罵港伯唔忽視家庭,以致無家人理會
10. 情郎來港, 決定做裝修佬, 呢個時候, 佢又聯絡緊一個湖南姑娘.......
珍 咪撚益佢
你自碌過綠置居個Post啦
睇吓幾多人N年無加戶/刪戶啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞