老豆要加個大陸老婆名落層公屋

606 回覆
46 Like 719 Dislike
Lm
唔加,之後有爭拗或變動時被發現,就自己無守規則理虧在先
到時佢點處理你都得。
一句就當講左
首先加配偶名唔需要樓主同意
樓主只可以唔交入息審查資料拖時間
但房署一樣有機制去要你限時內交,唔交當你提供唔到相關資料違反租約要剔除你個名
咁得啦all in 買gme $310 萬好易過
乜原來係咁

唯有試下靠嚇同呃

話哂樓主爸爸成7x歲,分分鐘字都唔識多隻,老人家又怕填表。試下兇下佢,話無樓主簽名唔得
柒頭,有人冇被發現唔代表係冇問題
你唔申報支那婆都識舉報樓主老豆,畀埋結婚證書房署都得
就係個個都無搞加戶/刪戶
依家想抽綠置就驚被DQ上黎問問問
唔守規則就理虧在先。到有爭拗就落於下風。
所以條友咪亂吹囉,兩年審查只係問租約上有名的入息資產,都無問婚姻狀况。
條友都傻鳩黎
本身應該都唔係住公屋唔了解係到鳩up
咪on9啦,而家係加名要重新入息審查,要佢提供入息資料作審查
唔係每2年1次既入息審查
柒左仲死撐搵人圍爐
你當社工流架咩
個大陸婆已經搭通天地線
你會唔會日日照顧佢 陪佢終老丫
如果佢老婆用心對佢就算喇
解釋乜撚野?處理緊離婚?
除左依類特殊情況法定配偶係必須加名,或直頭除晒2個名
老人痴呆?唔記得自己up乜?

資料每2年審查就要交一次你冇得避
其實我都係代入d廢老點諗野。

好彩樓主係巴,咁通常廢老傳統思想都係依靠仔ge 。加上樓主孝順,會俾家用,我諗佢地關係唔差ge 。

只要樓主把口夠勁,唔好軟弱,又兇又哄。應該都會左右到廢老決定。

兇下唔俾家用,同埋將來唔幫佢搞白事
好。我收皮。

唯有祝福樓主獨立自強,唔好再理呢個廢老
好叻叻,講緊樓主而家唔交資料最多都係拖長到2年1次入息審查時都一樣要交資料
到時一樣會加到名,而家係要樓主入息資料,唔係要樓主同意
房署有你資料查過冇超入息審查就正式加得名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞