老豆要加個大陸老婆名落層公屋

606 回覆
46 Like 719 Dislike
點解會有人覺得樓主唔交資料同唔簽就得
資料每2年審查就要交一次你冇得避
你唔同意加名係會倒轉除你名,因為按照規矩戶主配偶必須要加名,反而子女非必須
1齊左咁耐信撚足個支那女人啦
自己個女都唔信 會信呢d 留言 , 唔好咁天真
你自己不負責任咁走咗去,就未咁多意見啦。
由佢啦樓主,你老豆唔識諗邊有計
比人屌到潛水
其實我覺得似假膠作新聞post
公屋租戶係每2年就入息審查一次要交資料
咪就係 明明住戶個名有樓主
自己仆街唔陪屋僅人住搬出去 放棄左唔住又要霸住間屋霸住個名 計正你地間屋唔收返都要大屋換細屋啦
個個都係咁香港政府多得你地唔小 真正有需要上公屋既就排極都排唔倒
咁佢老豆宜家有個伴想加人地個名落去都係無可口非架啦

利申 公屋仔
又要唔想大陸女人加戶
又要話唔想同老豆嘈
咁你繼續開post
斷絕關係
呢樣野咪最仆街啦 冇人爭果時就唔緊唔緊 有都唔撚住
一有人爭就衝出黎嘈柒柒
支那人 好撚黑人憎
加名嗰審查同兩年一度審查係分開。
仲有,無規定戶主一定要加老婆。
樓主個case條女人露晒出面
好地地住左咁耐
懞啦啦要求加名 (仲要1拎身份證即要求)
加唔到係電話同樓主嘈
擺到明要霸左間屋
老豆又係唔撚醒水 , 比佢免費住就咪撚咁多要求啦
而家係咪唔加名就無得住先 , 條女貪緊 d 咩心知肚明
對於社會問題 我一律建議移民
咪傻啦,點會冇?你自己問下房署
夫妻可以唔加名個個送錢去老婆度避啦
戶主去房署求助,房署咪要被迫跟進做野
唔好以為冇程序去做,係房署唔想煩傾向叫你地自己搞掂,唔代表佢搞唔掂
唔好咁老定,如果老豆同房署講,
阿女搬走咗好多年無係道住,想加名搵佢唔到返嚟簽名,咁房署係有機制刪除呢啲違反租約長期無係道住嘅人戶籍。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞