老婆想離婚分咗層樓

838 回覆
1158 Like 92 Dislike
轉長命契寫你同你老母個名
再整張欠單,話你欠你老母幾百萬

兩年有機會唔使比一半,打官司都要幾十萬,問下律師有冇高見。

其實當初點解結婚,貪屋村妺個處定好靚身材正?
Both
自己經歷唔好就想屈落人地度?
你老豆仆街唔得如全部男人仆街
你男人老鳩,食人隻靚豬,重要玩結婚,埋左單你e鋪一定跌硬,差在跌幾多錢。下次玩女就老虎都唔結,除非佢有錢過你,或者生到仔
所以有啲地方有分婚前婚後財產 條例真係幾好 香港係咪仲未有
香港法庭唔會認婚前後協議,之前有ching 解釋過法庭只會作為參考
結婚前冇傾過?
果然連登好多痴線佬 你係咪公屋白卡佬黎
仇富到咁 怪就怪你屋企人廢柴無用啦
不過算啦佢地啲垃圾基因生左你件垃圾出黎對社會都係無用
女人又贏
分身家有幾大怨氣
法律上容許,有錢你唔要
香港樓價真係社會維穩定海神針。可以踢男人反工重控制埋男人碌鳩唔好搞3搞4.增加離婚成本。
結得2年,婚前財產你好難拎到喎
係都忍多幾年先
係美國註冊先有。你可以睇下呀gill 同賴弘國單野。有錢人都係美國註冊的。
債務係咪都係 share ???
其實係咪只因生仔問題離婚?如果唔係帽事,不如講和唔生,咪唔使破財。或者傾下移民先生仔,好過離婚分身家
按左層樓 125倍 all in 輸左申請破產 有幸贏到就分少少俾老婆啦 人地有俾你屌呀
法庭首先會諗雙方經濟能力
點樣去維持生活水平 例如離婚後居所

離婚case就好左膠 一定係幫窮個邊
樓主上年都未結婚今年就結左兩年
分樓都叫和平
有種手法叫陳同佳
真心唔知你幾大,講到呢啲咁多錢既問題。你真係會信全能連登既意見?
去問律師都唔會洗到你好多錢,個答案又肯定好多。
係咪呢度成班巴絲話你一定唔駛分你就大安旨意唔去理?
香港人係美國註冊都可以係香港離婚分身家
除非你唔係香港居民
樓主個 case好難輸
還完錢畀銀行同老母之後佢供得果2年
得果2年錢再分仲有幾多
仲未計婚前財產,結得2年可能唔納入考慮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞