老婆想離婚分咗層樓

838 回覆
1158 Like 92 Dislike
真心 唔識既唔好係度亂吹
wrong. 唔識咪柒。
老婆一毫子唔出都可以分一半。
未供完果part有無得分 ?
Those are mortgage. A liability. Division is based on Net assets.
Total Assets minus total liability = Net assets
Are you damp sure?
我又唔會負評你既,不過提醒連登仔香港地既好處就係無事實婚姻,做男人識Do就應該知道個遊戲點玩

給女人一個家就係嫁,但係我就寧願俾張支票個女人就算,即係嫖

BTW,你個Case呢的野,成王敗寇簡單啫,你自覺對家庭有付出咪得,關我呢的塘邊鶴鳩事咩,你個前度俾錢又唔係我俾錢
你同你阿媽啲血汗錢黎
堅持唔好離婚住
佢要分居兩年至可以單方面離婚
呢段時間好好地準備下(例如轉走資產)
將官司打到盡佢
毒撚真係痴撚線
用個八達西一野嘟走半層樓
買起佢
我信你!證明我估計一半一半對分係正確,結婚唔係玩,要知遊戲規則。男女係平等,我都想識個有錢女,同佢結婚再分佢一半身家!
生活質量
living mass
對唔住令你失望
我係分人過個
所以我先叫樓主唔好再講,直接搵律師傾
呢度聽得連登仔 9up 得多無著數
唔會失望,分身家係保障另一半離婚後生活質量不變,冇話對與錯,你介意分一半身家俾人當初就唔好結婚,只係離婚普及化身邊都有幾單,想聽下個案分享你唔想講可以唔答
身家我就冇乜點分佢嘅,係半層樓
連登仔肯撚定瘋狂負評我
因為我就係果啲冇供過但有得分嘅臭雞
拎住塊keyboard 嘅 A0 係唔會明白我果陣持家係幾撚咁辛苦,直頭係似創傷後果啲唔開心嘅memory 斷哂片咁

Again, 搵個信得過嘅律師好重要
我信你!證明我估計一半一半對分係正確,結婚唔係,要知遊戲規則。男女係平等,我都想識個有錢女,同佢結婚再分佢一半身家!
零蚊賣層樓走比老母, 再申請破產, 大家點睇
我真係好愛我主人
去D有錢屋苑等D樣衰衰既肥婆出黎, 溝咗佢再諗
可唔可以同佢deal,還掂你轉咗俾你老母,佢一個仙都分唔到,不如同佢傾下俾少少錢佢算?一來唔洗轉嚟轉去咁煩,二來佢都可以有筆錢落袋,咁就真係和平啲嘅分手囉,記得簽埋協議書白紙黑字,可唔可以咁做?

利申唔識,只係覺得搞到咁絕又唔係咁好
有時間睇睇stack v dowden,睇睇幫唔幫到你
相反,老公窮,都可以分走老婆半層樓。
和平懷孕
意外離婚
Bill gate都即刻要搵個契媽
咁都要賴落姜濤度
你tvb打手?
學陳振聰。不過男人小肥婆好辛苦,分分鐘要食偉哥,女人合埋眼腿張開就得,但最後一定要說對方結婚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞