老婆想離婚分咗層樓

838 回覆
1158 Like 92 Dislike
婚前共識係要生
婚後反口話唔生咪和平分開
要感懷身世自己出去開po啦
欣而有老豆等於冇老豆,結到婚一定有辦法,打嚇氹,成日講冇辦法,點做大事,點會成功
樓主乜都唔講 淨係知冇細路
結咗幾多年? 佢有冇返工?

你可以唔簽紙離婚㗎 叫佢自己等兩年囉
咁呢兩年唔俾佢住喺度咪得
個原則就係 你喺結婚嘅時候付出幾多 離婚就要付出幾多
佢自己有地方住 你咪唔駛contribute
佢有工返 你咪不嬲冇養佢
如果你結得一兩年婚 之後佢自給自足咗一兩年 咪冇嘢分囉
咁你又唔去馬?
正解
咁有錢都唔肯洗少少錢問下律師 平時一定好鐸叔
又逼人生仔

俾我都想離婚
你咁有辦法仲唔去馬?
你以為欣宜易媾?
冇話合唔合理,玩得結婚,就要知遊戲規則,玩唔起可以去叫雞叫鴨。玩one night stay, 就唔可以沉船,遊戲規則黎
好簡單,先同你老母打官司,你老母贏左業權就無你老婆份
你老母俾果份叫你老母claim返
但餘額和你供果份
預左平分得了

當日結婚係你,發誓係你
無人拿槍迫你
今日平分好公平
拿你咁講我就十分之認同
有種if you can't beat them, join them嘅感覺
今時今日香港生先on 9
唔好亂教人
冇衝突喎,最後佢都好似係咁要離婚
其實你知唔知自己講緊咩,當佢認為一樣野對佢黎講係好重要,但另一半比唔到,唔想比,而佢接受唔到而離婚有咩問題?
你上面段野其實改咩字眼都得,關心,體諒⋯

『咁我唔明
你想佢關心你嘅目的係咩?
為關心而關心?邊一個女人關心你都冇所謂?
因為只想人生成就上 有個所謂「安全感」?』
真心癲
我好撚想去馬,破有錢靚女處,好過成世做窮撚
如果女搵得多過男
層樓條女供
離婚時一樣係對分
好公平
你真係當法庭果法官弱智的喎
唔係話點先可以唔俾人分
我係想問點先可以分人身家?
姐係我只要存心呃個有錢女結婚
過幾年出軌又好求其搵個理由分又好
就可以分佢身家?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞