老婆想離婚分咗層樓

838 回覆
1158 Like 92 Dislike
打官司玩謝佢 玩到佢窮仲點分層樓。
如果你搵到證據証明當初你想娶佢既原因之一係要生仔
而佢當初佢係接受既
但婚後佢拒絕生
係可以離婚唔洗分身家比佢

但要好有力既證據
比如係求婚有拍片,求婚過程有提到想同佢結婚生仔組織家庭之類
拎完樓豬平層樓就可以周圍嘟
咪撚咁多嗲

快!
抵撚死啦比人分層樓
咁咪睇合約點寫,上到庭都係睇個官點判唔通係你判咩
錯都係資本主義問題喇,人地玩得好依個社會規則係人地有運/本事,有咩話不唔不義
直系親戚轉唔駛,都係俾番1份稅
嘟~嘟嘟
你已經成功增值左半層樓
你個閪用咩做
一個係自己人
一個就嚟係陌路人
老母點都會錫仔多啲
你咪因小失大啊
I don't think that will work.
婚姻係女人賺錢方法
你咪咁痴線啦
夾硬將自己既事套落人地度
番去檢討下先啦
咁其他地方係咪就得?
其實我覺得幾好無論係男有樓定係女有樓
起碼保障返雙方
角色調轉突然間俾人咁樣食夾棍你都唔爽啦
樓上話咩離婚女人分男人身家咩偏幫女人果啲全部on9,離婚邊個分邊個身家明明係睇經濟能力,接觸過有啲case係一個女律師同男文員結婚,離婚個男人咪一樣分個女人身家 至於法官係判分身家既其中一個考量,係考慮到even 有一方係冇返工(冇經濟付出),但係屋企有照顧屋企家頭細務(非經濟付出),法官都會將呢一啲非經濟付出納入考慮,以保障返婚姻入面經濟能力較弱嘅嗰一方嘅權利 樓上果啲一味淨係識得話男女唔平等果啲真係好無知 無知都唔緊要,仲要大大聲講到自己好似好撚有道理咁,咁同啲廢老有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞