有無巴絲傾下舞台劇(2)

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
我意思只係上兩年好多劇目取消/自己冇心情睇啫
會長係電影界越來越好
都唔知幾時再睇到佢做舞台劇
我兩套都有買但兩套都冇咗
幾時做返舞台劇嘅劉俊謙
莊梅岩在fb用「一言難盡」去形容劉謙辭演,後尾又刪咗留言,唔知係咪雙方搞到唔愉快...
唔係掛,我開頭仲以為檔期問題先夾唔到
我懷疑係身價問題
劉謙2019年接我們最快樂時未攞影帝,人氣亦唔算高,事隔兩年已經係兩回事,而且劉謙連經理人都轉埋...
買咗風車草預售套票
通菜街喪屍戰 27 Nov 2021 SAT (8pm) 想換 26/ 28號嘅飛
唔洗諗太多,真係因為檔期所以夾唔到,本身佢hold住一堆電影檔期,個時做唔到就無機會再做
香港話劇團真係睇樣請人
以前謝君豪、蘇玉華,而家有今屆演藝戲劇畢業最靚仔嗰位,馮德倫咁嘅款
佢好似真係幾多電影拍,拍林嘉欣又拍渣渣輝,羨慕死佢舞台劇界啲行家
見到hkrep最新讀劇劇場有佢個名

我樓上貼過佢相,貼多次

樣都唔係好得WO
百老匯經典音樂劇 時代巨輪之傳統與變遷
獲獎無數美譽不息 首首金曲感動人心

沙俄時期,在雅拿達加這小村落裏,猶太裔的村夫Tevye靠賣牛奶乳酪為生。身為猶太人,他當然希望一家人能謹守傳統。然而,三位女兒追求自由戀愛,三位準女婿與他的價值觀更是背道而馳。另一邊廂,猶太人遭受沙俄政權的驅逐,Tevye身為一家之主,面對著痛失家園的失落、妻女的期望落差,以至民族尊嚴的衝擊,但憑著一點愛和堅持,維繫他們對生命的希望。

「傳統」這一個字詞串連了這齣得獎無數的百老匯音樂劇。社會一日一日地轉變,舊的價值觀、舊的傳統需要面對新時代的衝擊。就像劇中三對青年男女,隨著社會的變遷,在愛情與親情之間選擇不同的出路。面對新舊交替,不再墨守成規,於傳統與創新之間作出調適,生命的傳承就在這樣的撞擊中展現新動力。

這齣百老匯長壽音樂劇曾榮獲九項東尼獎,包括最佳音樂劇、最佳音樂劇劇本、最佳原創曲詞、最佳音樂劇導演及最佳編舞等重要獎項,更在1971年被拍成電影,加上首首耳熟能詳的歌曲如 Sunrise Sunset、Matchmaker、If I were a Rich Man 及Tradition 等,感動了世界各地無數觀眾,今次粵語版本期待帶給觀眾不同的視聽饗宴。

「充滿笑聲與柔情,細膩而剔透地捕捉了歷史時代的精髓。」
—《紐約時報》

「《錦繡良緣》是我們這個年代最偉大的音樂喜劇之一。」
—《新聞周刊》雜誌
唔想掃出殯app
Riddler on the roof
想像唔到變成廣東話context點帶出套嘢暗藏背後嘅淒涼同黑暗
好靚仔wo
素人嚟講係
演員嚟計普通啫
演員一定要好靚仔靚女㗎咩?
舞台劇演員尤其
冇講過呀
純粹回應返好靚仔wo
就係討論下
唔係
香港我中意啲舞台劇演員都唔係特別靚
香港開埠以來除咗謝君豪同劉俊謙,有邊個舞台劇男演員真係靚仔先而家多個鄺小DD咪好囉,祝佢星途似錦

女演員應該好少少,見有些唔係太出名的,都幾靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞