有無巴絲傾下舞台劇(2)

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
咁就唔好再睇啦,留返錢睇其他好嘢
我見到有劇評講到女與兒上天
所以買飛
冇為意又係林大師
下次小心啲
私心最鍾意嗰首係無出到MV嘅撒一場白米
碟都出埋都未on到show
尋晚睇完 我係cancel咗個幾場之後揀補場

我個cast隊band係唔錯嘅
但係個劇本我覺得唔係太得
幾條感情線得強尼個個係完整
Sofiee 釗峰個段劇情跳得好勁
扮低b個段似係為咗俾其他人換衫先拖咁耐
(整蛋糕個段都係)
Supporting cast個兩位演繹得好

可能見到個cast幾勁有啲高期望
所以睇完有少少失望
慘,見hkrep ceo都在大狀王post出聲,話可能更多場次會取消,大家都要有心理準備
多謝您的意見及支持。由於預留場次有限,而需要取消的場次有可能更多,目前的方案應可顧及最多的觀眾。請暫待之後的公佈,劇團會為受影響的早鳥觀眾提供特别折扣購買加開埸次。危機關頭,懇請見諒! 行政總監梁子麒

本身見取消都要返尾二場博下有冇得睇,而家唯有希望各位都身體健康
即係positive咗?
睇完女與兒想講...可能我第一次睇獨腳戲,真係唔識欣賞

我就係俾screen遮住左嘅苦主,仲要坐得前同側,遮左大半個台。。

唔係好get點解佢地明知阻擋到觀眾視線,都唔改下個screen嘅位置🤔

睇到一半已經好想走,第一次睇舞台劇睇到咁難受
大狀王今晚順利首演
祈求之後一定要順風順水🙏
原來有人同我一樣覺得林奕華唔好睇
我諗係因為佢早成名,名聲大
我睇完都會諗係咪我未到嗰個層次睇唔明
睇多幾齣就會覺得,佢好鍾意個故仔結構/套劇規模好大但講啲好細「挨」嘅嘢,用好多比喻呀意象呀光影呀嗰啲舞台效果不斷重複,搞到好似好高深咁
但係不得不讚佢marketing同美術好成功,
啲場刊呀劇照全部都好靚
好似梁祝的繼承者們咁,做到舞台劇好有型好青春嘅感覺(我冇睇唔知現實係咪咁)
印象中覺得最好睇係恨嫁家族
黃詠詩劇本救咗套劇
大狀王加左場
早知取消之後唔急住買了
苦主,我都係再買原本場,是旦啦,而家有得睇就睇咗先
睇完二人餐覺得好好睇
估唔到強尼唱歌都好勁
soffie都有驚喜
已經買左無法誠實的我們
支持下hannah
但係買唔到最後禮物
呢度求唔求得飛
首演睇左!
嘩個舞台效果震撼到痴線
已經決定會再睇!
等買加場!!!
已經down哂啲歌黎聽
最後禮物出ost+紀念特集
睇莊梅岩fb,今日有講會在西九演出,其他資料陸續公佈
有意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞