有無巴絲傾下舞台劇(2)

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
咁快重演?
繼續係黃秋生? 佢上次closing講到好似最後一次係香港演出,講到就黎想喊,咁快就返黎?

佢上年謝幕咪話大家反應咁熱烈令佢改變主意
點解你咁憎套嘢
我覺得演員不論讀白定節奏都一流,香港好難得
想入行可以有咩途徑
路過問下~ 會唔會有人想換子華 最後禮物既飛
480既飛黎 九月二號 因為撞左重要日子
有興趣收
【同時購買音樂劇《大狀王》及《兩刃相交》 最高可享75折 】
【早鳥優惠 7.7.2022 10am POPTICKET.HK發售】

#自由空間 X #香港話劇團
Panasonic呈獻 音樂劇《#大狀王》
🗓9 – 25 .9.2022
📍西九文化區戲曲中心大劇院

亂世荒唐 六月飛霜

廣東狀王方唐鏡助紂為虐,多行不義,終於惹來厲鬼纏身索命。方唐鏡為求活命,被鬼魂阿細牽著鼻子,替阿細心上人秀秀翻案。二人一鬼踏上旅途,從憎恨到原諒,在追尋公義的路上救贖自我。

由自由空間委約、香港話劇團及自由空間聯合主辦及製作,音樂劇《大狀王》於2019年預演帶來熱烈反響,經過創作團隊在這幾年間的千錘百煉,在千呼萬喚之下終將面世,勢將引領新一股原創音樂劇熱潮。

作曲及音樂總監︰#高世章
作詞︰#岑偉宗
編劇︰#張飛帆
導演︰#方俊杰
編排導演及編舞︰#林俊浩
舞台美學指導︰#黃逸君*
主演︰#劉守正、#鄭君熾、#丁彤欣

*蒙香港演藝學院允准參與製作

🟢$240 - $500
🟢粵語演出 附中英文字幕
🟢六歲以下恕不招待

🔵冠名贊助:信興集團
🔵 9月24日慈善專場贊助:明愛之友
「明愛之友慈善專場」(捐款熱線:2843 4638),門票不設公開發售
🔵 9月25日社區專場贊助:香港腎科學會、全球華人腎臟病學會
🔵本節目為香港特別行政區成立二十五周年慶祝活動之一

《#兩刃相交》Confrontations
🗓24.9 – 8.10.2022
📍西九文化區藝術公園自由空間大盒

潘惠森編導疑似黑色喜劇

據說,她一百歲了。一向獨居的她,在她據說百歲生日那天,宣布了一個自我流放計劃:每月輪流住進三個子女的家,直到她體力不支,再也走不動了,便永久居留在最後留駐的孩子家裡,等待羽化登仙。

三個孩子各有自身家庭問題及個人煩惱,內憂外患,本已心力交瘁,猝聞老母親這一突如其來的生命戰略部署,均感大軍壓境,手足無措。如何在千瘡百孔的生活中承受最後一根稻草,力挽狂瀾,將是眾人的最大人生考驗。

繼《武松日記》後,潘惠森再露兩手 — 一手寫劇,一手導戲 — 與話劇團重拾舊歡,帶來關於一個家族幾代人的愛與哀愁。話劇團飽經憂患演員周志輝將會挑戰老母親一角。破格選角遇上疑似黑色喜劇,定能呈現潘氏詭異的劇場美學與風格。

編劇及導演︰#潘惠森
演出︰#周志輝、#高翰文、#黃慧慈、#申偉強、#王曉怡、#潘泰銘、#蔡溥泰、#陸嘉琪

🟠$200 - $350
🟠粵語及少量客家話演出 附中英文字幕
🟠本劇含粗俗用語
🟠建議十二歲或以上人士觀看

合辦: 自由空間

#hkrep
大狀王無啦啦被特衰正苦「寵幸」
買咗大狀王
你就好
恭喜
試當真嗰套有冇人睇
有睇,利申ntr fans

舞台劇嚟講,過得去,唔係求其做
但如果你想睇一份好好嘅劇本,好好演技嘅演員就未必啱心水

但故事輕鬆唔沉重,有部份笑位(非fans 都笑得出),男女關係都幾有共鳴,$480 自己考慮下,我個人就滿意
有人屌好青年個班人跳舞

而家人一世物一世,七仙羽都搞得show,毛記個d都搞show

點解好青年荼毒室唔可以同舞團跳舞?
估唔到被英皇相中
mcl又有舞台劇電影版做
https://t.me/+Sac9YX22Q88yNjhl
最後禮物tg group
睇左viutv播暗色天堂最尾話係改編莊梅岩嘅法吻
想問吓睇過嘅巴絲套戲嘅劇情同舞台劇比有無大改動?

係佢做主角我就仆去買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞