有無巴絲傾下舞台劇(2)

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
伏唔伏呢家嘢呢
其實睇劇都係個人口味
我覺得好正嘅戲 你都可以𠝹爛櫈嘅
Thx
睇完facebook啲評論,覺得伏伏地
都係算啦
有咩facebook page會講舞台劇?
我覺得ok,大馬士革始終係毛sir做導演,演員演出方式都係比較老派,所以申偉強和蘇玉華都係由頭到尾大大聲浮浮誇誇,呢樣我係最唔鐘意,但其他劇團演員和胡美儀,我覺得做得幾好,起碼有貨交(亦可能佢俾毛sir chur得咁勁,如何演出仲可以掌握在自己手中)

故事係深,但睇晒成個故事都會明佢想講乜,另外舞台燈光和佈景好靚,視覺享受
出年hkaf如無意外會演返兩年前取消咗,莊梅岩嘅我們最快樂,演員就好似換過晒,但莊梅岩三個字足你入場,你可以留意可facebook公佈
可能係劇場界刂櫈區
佢有啲投稿有啲都𠝹得都幾正路既
但佢只收負皮唔收正皮
曾經見到前段負皮後段正皮既都俾佢hide咗正皮部分
有時會睇佢𠝹到懷疑人生香港係咪真係無好劇睇到底我點解仲要睇舞台劇

我都想搵下有無持平中立啲既投稿地方
起碼知多啲仲有咩正常劇可以睇下
之前好似有個叫劇場吶喊
就係唔想淨係𠝹櫈
另外仲有個劇評page好似叫做12門徒
12門徒我都有睇下
但佢地都update 得慢
好多時套劇完咗先出
咁就算正評我都未必睇到
同埋好似黎緊得返一個人做
咁又會再慢啲

吶喊就未聽過,可以去睇下先
𠝹凳區在行內應該神憎鬼厭,篇篇文章都係倒米
2022年第50屆香港藝術節
莊梅岩我們最快樂
由劉俊謙換成梁仲恆
啱啱尋晚睇完、
好好睇呀!
最後留咗2行淚
我都覺得好睇
原本以為係一個故事嚟
但呢種表演又幾有趣
算唔算係talk show?
睇嚟今晚冇得睇久天長地
我都係今晚睇呀!
大會最新公佈話5點前轉3號就如常演出
hkrep大馬士革如果取消直接退款
天文台話今晚先考慮落三號
冇喇,等大會安排
📌 惡劣天氣演出最新通告 📌

香港天文台現仍懸掛8號風球,鑑於惡劣天氣持續,舞台劇《久天長地》今晚 (9/10 Sat 8pm) 的演出現告取消,並於明天下午 (10/10 Sun 3pm) 舉行補場演出。
.
敬請買了今晚演出門票的觀眾先預留時間,密切留意我們 Facebook 和IG 的最新票務消息。另外,想緊貼演出安排最新資訊,請加入
TG Channel: 舞台劇《久天長地》尾場觀眾群
https://t.me/akindofeternity

望快見陽光!劇場見!

#舞台劇久天長地
【今晚(10月9日)Panasonic呈獻《往大馬士革之路》演出
熱帶氣旋及惡劣天氣警告信號下的演出特別安排】

鑑於八號烈風/暴風信號仍然生效,今晚Panasonic 呈獻《往大馬士革之路》的演出將作以下安排:

若今天下午5時或之前取消八號烈風/暴風信號或黑色暴雨警告信號,今晚的演出將順延至晚上8時30分舉行,觀眾可憑原票入場。全劇長約2小時20分鐘,設中場休息15分鐘。

若今天下午5時八號烈風/暴風信號或黑色暴雨警告信號仍然生效,今晚的演出將會取消。有關退票安排,將於下周內在劇團網頁www.hkrep.com及facebook公布。

(2021年10月9日 下午4時更新)
風車草劇團 感動呈獻
《回憶的香港》音樂劇場Never Ending Hong Kong

【10月9日 惡劣天氣演出安排】17:00更新

香港天文台現正懸掛八號烈風及暴風信號,演出將如以下安排:

[下午3時 - 演出取消及補場安排]

1. 原定今10月9日下午3時的演出將會順延至 10月10日上午11時
觀眾只需憑10月9日下午3時之門票即可入場並依原定座位欣賞演出

2. 如未能出席是次補場,將提供退票服務(留意末段文字)
——————————
[下午8時 - 特別安排]

如在指定時間前取消所有黑色暴雨警告訊號、八號烈風或暴風訊號,
將作順延演出安排:

1. 今天下午6時前取消訊號,順延至今天下午9時30分進行演出

2. 今天下午6時30分前取消訊號,順延至今天下午10時進行演出

3. 今天下午7時前取消訊號,順延至今天下午10時30分進行演出

4. 如未能出席是次演出,將提供退票服務(留意末段文字)

5. 請注意以上安排完場時只有有限度交通服務

6. 如逾時仍未改掛三號強風信號,將直接取消是日演出,於專頁再作後續安排公布
——————————
[10月9日下午3時及下午8時退票安排]

經快達票購票,退款將由10月18日開始﹕
- 現金購票
於辦工時間内攜同完整有效的門票,前往快達票辦事處辦理現金退票手續

- 信用卡購票
(已經領取門票) 於辦工時間内攜同完整有效的門票,前往快達票辦事處辦理退票手續,門票金額將於四十五個工作天內退回用以購票之信用卡戶口
(未領取門票) 門票金額將於四十五個工作天內退回用以購票之信用卡戶口

快達票辦事處地址及辦公時間: 香港九龍灣宏開道8號其士商業中心7樓711室 (星期一至五﹕早上10時至晚上7時;星期六﹕早上10時至晚上6時、星期日及公眾假期休息。)

經 [風車草優先預售購票]
- 10月9日下午3時場次:本團將視未有於10號上午11點憑票入場的優先購票觀眾選擇「退款」,我們將另外再與你聯絡退款

- 10月9日下午8時場次:將會於專頁再作後續安排公布

經 [國泰購物平台購票]
請會員留意國泰稍後發出的相關電郵

受到惡劣天氣影響,觀眾請留意交通安排提早出門,注意安全,感謝各位觀眾的等待。

順順利利會場見!

#惡劣天氣演出安排 #演出補場 #10月10日上午11時 #退款安排
#回憶的香港 #neverendinghongkong
#風車草劇團 #windmillgrasstheatre #MOOV
好癲...風車草一日做四場
辛苦晒班演員
我都覺得佢哋好癲,
為咗唔令觀眾失望,
一開始個part如果一日之內做四次,
都真係幾係嘢,
又唱歌
希望佢哋保重身體
係囉,
同我原本諗嘅舞台劇好唔同,
我覺得更令人明白當中嘅意義,
好貼地,值得一睇再睇
還我劉俊謙
劉謙要拍劇,冇期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞