有無巴絲傾下舞台劇(2)

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
噢,咁早知撳西九
依家都仲有頭幾行
我係用西九網站買,好順,同埋可以㨂電子門票
西九勁撚多飛
好多人唔識去西九網站買,宣傳不足?
想喊 買完上嚟睇先知西九有好多靚位
正常 同埋應該冇諗過分半咁賣
西九揀唔到多過一張飛既
莊梅岩個大名真係好賺錢
開售兩個鐘已經咁樣
用西九買,唔洗俾手續費

買左窮撚位啦
係西九買咗
冇計,張880我有信心俾錢買,我愛燦神
好羨慕,買到兩場最後禮物,我一張都買唔到
已知cast
“圈”思敏?
不過都估到潘燦良唔會自導自演
以前有套唔知咩佢搵咗張錦程做男主角,女主角係蘇玉華

黃德斌好呀!有型有演技
佢好似唔多做舞台劇
都係撞彩本身下星期睇個位太閪
必須留,用嚟吸票房
睇完話你知吖
就入場
Sofiee
人生會有好多餐,為飽足,為聯繫,亦為感情,同家人朋友大快朵頤之間,往往會喺回憶中淹沒不留跡,但係往昔提起但失赴嘅餐廳,更令人每每銘記心中,今日共聚而細味,係牽掛所至,亦係補足二人之間

好 文青完講返人話

今晚釗峰幾唔錯,都真係算由頭穩定到尾,坦白講,我都冇諗過佢會有呢個表現,但係想講佢爭我十拳有入場睇就知我講乜

Sofiee最開頭明顯有啲未入局,我都有啲擔心,但係正如佢謝幕時講,觀眾都幫咗佢做得更好,芒果布甸同老年果part,開心流露而好玩,佢唔係做唔到,反而更似佢自己都唔知要點先做到,咁啱今晚觀眾反應做咗佢催化劑

強尼就真係冇得講,今晚mvp,係說書人,係感同身受,亦係旁觀者
三人演唱方面亦係水準以上

Band都要讚,質素高而且投入,好想同佢哋講,我時不時都有望佢哋另外有一下疑似執生,佢哋反應都幫咗一把

唔多睇舞台劇,但係今晚觀映感受係非常正面
其實佢唔提味道
我都冇發現原來真係有陣味
另外釗峰追sofiee果度
其實都係好典型果啲
男仔成熟得比女仔慢果啲嘢
想佢講多少少因咩分手
或者直頭做埋出黎
件事會立體 D
分手會再痛 D

男主角初頭做得太低 B
明白想做返之後分手個對比
但依家係低 B 到想打柒佢
但係,男女主角一齊低低 B B 又做到個份甜,個下又 ok
所以我估都係 tune 過夾過先有依家呢個演繹,我覺得 overall 都 ok 的

釗峰做戲有驚喜,以為淨係唱歌好聽
Sofiee 戲一流,又靚,give and take d 位又準,完全唔似做緊戲
強尼真係唔好再做呢 d 說書人喇,定晒位,根本要俾返個正常既角色佢做,期待佢再做戲

仲有要讚兩位 supporting cast,恰到好處,完全係好幫到成件事,令我更加投入個故仔

另外 燈 set 都正

Sound 更加唔使講,live 無得輸
同埋我鐘意 d 歌既音樂係最後一句對白就 fade in,感覺 d 歌可以溶係對白

不過係有一場甜品舖女主角出左去,唔知點解要打綠燈係佢塊臉度,仲要打左幾耐下,朋友話係轉左綠燈唔過馬路,但我又意會唔到,可能我廢

我自己個位就係台左,我就睇得好開心,d 演員係我面前又跳又唱,麻油味都香 d
但朋友睇台右就屌晒鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞