有無巴絲傾下舞台劇(2)

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
又有本地確診,而家驚最後禮物臨門演出唔到,閂劇場
大機會禁了
劇場又要收皮

雖則一月無買飛睇野
14 14 又14
最後禮物40場凍過水

咁辛苦搶到飛,到頭來得個桔
唯有希望買到本劇本集止渴
仆街一月仲買咗三套睇,諗住可以被谷針前最後衝剌
中英套劇直頭取消演出,陰功
最後禮物延期,但我對之後場次能否演出唔樂觀
最後禮物我仲買到A行 音樂會同戲呢啲精神糧食都無哂 唯有又等14日
唔預14日搞得到
要開都唔會一次過開返晒
最折衷方法係網上收直播
好似之前午睡咁,奇返d紀念品俾觀眾補返個門票差價,問題唔知英皇肯唔肯做

講真,你估子華同潘生真係咁得閒隨時hold到個期再同你演出咩,今次唔演,呢個組合就無㗎喇
from𠝹凳區

統計一下有幾多「舞台劇團/演出」受封場影響:

香港話劇團《錦繡良緣》、《匙羹》(取消)
中英劇團《唐吉訶德》(取消)
英皇娛樂《最後禮物》(頭十四場延期)
再構造劇場《某種不明的東西》(取消)
香港戲劇協會「香港編劇系列」讀劇演出《情場摩西》及《落地開花》(延期)
風車草《劇讀會Story Story Night 2022》(待定)

實有大大小小演出遺漏,請幫手補充/更正!劇場人撐住!加油!見字飲水!

//Admin:《破地獄與白菊花》 (頭兩場延期)🥺//

投稿時間:2022年1月6日 上午12:50:54
子華神
其實修仔套我們最快樂都唔知何去何從
佢ig story話噚日第一次排戲...

莊編劇真係黑仔,我有諗過佢係咪俾7婆有心針對
唐吉訶德好似已經唔係第一次取消?
應該又停擺一排,好彩上年年尾幾次都last minute入場睇咗幾套
我屌
睇完最後禮物劇本集

最後禮物繼續延期
有細團嘅新劇已經轉做線上演出,收費唔貴
有無介紹?我自己唔多見有
之前見到有個,原來已經演出了
同流有個讀劇劇場轉網上直播,係1月20日,劇本係《好日子》,有興趣可上佢哋fb睇睇
讀劇未試過 諗起細個播CD講故事個啲
我見香港藝術節有兩個外國既劇團表演可以免費線上睇 都登記左先
1月買左3套舞台劇都睇唔到

取消咗未必會重啟
重啟到又未必買到飛
前年香港話劇團大象陰謀做過網上讀劇,我覺得都ok,班演員表達得好生動;潘氏夫婦的不日上演都做過幾場網上收費讀劇,都好高質素,香港真係有班好用心默默耕耘的演員

本身大象陰謀今年會做舞台劇,但而家咁嘅環境,都唔知幾時先開返劇場
英皇把軒公演唱會延到五月
唔知最後禮物會點搞?40場真係有難度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞