有無巴絲傾下舞台劇(2)

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
早知上嚟望下先 本身係城電睇到冇連位
自己買咗一人位 上西九睇先知仲有咁多連位淨 仲要有580 頂
有冇人知買錯時間去唔到會唔會有可能有得退票…
好似俾手續費就可以換過張飛?

我send咗email問未覆
係咪要打電話
師姐係咪試過換
小弟男人黎 女朋友中左招 唔想浪費
有兩張學生飛
兩個選項
有冇人原價收?
Or
有冇人肯同我一齊睇omg不論男女(錢就比唔比都得)
9月6
你係講緊邊套劇
三角關係Trinity Theatre《二人餐Table for Two》
比卡超下午見記者呀!
我下星期睇,好驚臨門一腳睇唔到!

有演員中招!
樓上講到幾好睇
本來星期五睇
家下又取消
有演員中咗都冇計㗎
Lm
好驚補場唔得閒睇,9月中至尾都有嘢做
強尼 sofiee 定 cf 定係其餘兩位
邊個都好,有人中招套劇就玩完
而家係正苦規定班表演者每14日做核酸
中招正苦有紀錄,冇得主辦單位偷雞

都唔知係咪有心打擊舞台劇界
有無巴絲買左飛睇女與兒?
買左下星期五
我前日睇左,係我人生睇得最胃痛的一套。。
中途已經坐立不安,好想走

但番黎見到網上comment,一致激讚,令我好懷疑人生🤔🤔
係唔好睇到坐立不安?
1. 我坐個邊有大screen, 遮左半個台,作為一套獨腳戲,但我有一大半時間係見唔到個女主角

2. 中間有啲聲效係類似捽汽球的聲,但大聲加刺耳嘅,持續左接近5分鐘,我係聽到毛管戙

3. 呢套劇的劇本係大量獨白,但主角的聲調帶唔到我入去個件事同個情緒到

我都唔知係佢演得唔好,定單純自己無深度,唔識得欣賞🤔
【申冤呀!音樂劇《大狀王》頭炮歌曲於音樂平台率先上架! 】

咚咚–咚咚(擊鼓) 申冤呀~民女阿⾹有事相求劇迷。阿⾹有冤無路訴,遇著個狀師方唐鏡是非顛倒,將黑講成白......各位,要幫我申冤呀!
劇迷見字即到各大音樂平台,收聽音樂劇《大狀王》打頭陣歌曲〈申冤〉,聽聽阿⾹有咩冤屈,完整專輯將於9月10日矚目上架。

各位劇迷,9月9日入場為阿⾹主持公道。
👉🏻MOOV /JOOX/ KKBOX / Spotify / Apple Music/ YouTube Music/ Instagram Music 搜尋歌曲音樂劇《大狀王》〈申冤〉

#自由空間 X #香港話劇團
Panasonic呈獻 音樂劇《大狀王》
📆9 – 29 .9.2022
📍西九文化區戲曲中心大劇院
$240 - $500
👉🏻西九文化區買飛:https://www.westkowloon.hk/tc/theimpossibletrial / 2200 0022
👉🏻POPTICKET買飛:https://www.popticket.hk/event/impossible-trial
(購票小貼士:加推門票只於POPTICKET發售,不妨去齊兩個票網選擇心水票價及座位)

作曲及音樂總監︰#高世章
作詞︰#岑偉宗
編劇︰#張飛帆
導演︰#方俊杰
編排導演及編舞︰#林俊浩
舞台美學指導︰#黃逸君*
演出︰#劉守正、#鄭君熾、#丁彤欣、張焱、劉榮豐、邱廷輝、馮志佑、文瑞興、張紫琪、郭靜雯、陳卉蕾、鄧宇廷、張學良、邢灝、鍾宛姍
*蒙香港演藝學院允准參與製作

🟣冠名贊助:信興集團
🟣9月24日慈善專場贊助:明愛之友(捐款熱線:2843 4638)
🟣9月29日慈善專場贊助:生命熱線(捐款熱線:2378 6440)
🟣9月25日社區專場贊助:香港腎科學會、全球華人腎臟病學會
(以上專場門票不設公開發售)

本節目為香港特別行政區成立二十五周年慶祝活動之一
噚晚聽港台訪問高世章,話大狀王賣咗八成半飛,希望上演後有口碑可以令票房更好,原來佢哋由構思到演出用咗十年時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞