有無巴絲傾下舞台劇(2)

1001 回覆
29 Like 5 Dislike

9場
又係搶唔到系列
《我們最快樂》

戲劇
現場演出

著名編劇莊梅岩再度為藝術節執筆,夥拍導演黃龍斌,藉同志之愛及懸疑情節,透視人與人之間的情色愛慾及關係本質。

節目介紹

一場追逐慾望的遊戲 迷惘張狂的最快樂時代

追尋快樂無分時代、無分族群。這是最好的年代,還是最壞的年代。

一個發生在同志圈中的離奇命案:年輕游泳教練阿生(游學修飾),青春羞澀而迷人,與戀人Philip(梁仲恆飾)關係穩定。自從兩人遷入新居、偶遇事業有成的大律師Neil(張錦程飾)後,看似永恆的關係慢慢起了變化,誤會、猜疑和曖昧在三人間滋長。直至因一次藏毒事件,三人終於不得不重新審視他們的價值觀,經歷一番愛與慾、關係與利益的掙扎。他們會否失去一切,還是活出另一種風度,開創最快樂年代?

繼《野豬》、《聖荷西謀殺案》等口碑之作後,著名編劇莊梅岩再度為藝術節執筆,探究同志世界裏的愛情、慾望、金錢、權力、嫉妒與誘惑,情節懸疑,感情直透人心。

香港舞台劇獎最佳導演黃龍斌聯同莊梅岩,與實力派演員張錦程,演技派新星游學修、梁仲恆挑戰同志題材,令人期待。

備註

香港藝術節委約及製作
演出長約2小時,不設中場休息
粵語演出,附中、英文字幕
適合18歲或以上觀眾欣賞
此節目有裸露、粗俗語言、暴力場面、性愛場面及成人內容
12月17日搶飛
我就預咗冇,開緊工唔可以上網
另一套音樂劇日新我諗應該lunch買到嘅
係咪未公佈幾時開賣?
17/12 10am,城市售票網
唔該
問題來了,我見城市網app和快達票網站都可以買我們最快樂,請問那邊比較易買飛?
城市?手續費冇咁貴
有冇人睇過APA 啲show?
有冇得傾吓😏
我知,我係想知邊邊易買d
我見快達票得三個hkaf的節目賣飛
所以咪諗會唔會比較易買到飛

我要返工,聽朝匿入廁所㩒飛咋
今次咁易買嘅
輕鬆買到喎
係囉 早知唔好咁急個位唔靚
我買到e行中間
我J行中間 想坐前啲
利申 啱啱開始睇舞台劇 唔係好識
都Ok唔算後嘅,我買完再撳同一日都得返後面嘅行數
順利買到我們最快樂和日新
等睇男演員裸露露J
冇黃牛嘛
日新麻麻地
我們最快樂都係睇黃龍斌導戲
日新睇到個編導同synopsis…
唔知咩事
最後禮物3pm場全部轉晒8pm
好少見會咁
咩意思?
星期日場本身係下午三點
而家轉做晚上八點
去唔到的觀眾可以退票
有冇人睇咗黃呈欣個新劇
我聽日睇呀,睇人講好睇我先買飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞