有無巴絲傾下舞台劇(2)

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
我帶老母睇謊言睇得勁開心
麗南睇題材就已經唔適合帶阿媽睇
南海十三郎真係要睇舞台劇,結局睇到喊
莊梅岩我們最快樂11月重啟
嘩屌終於有得睇
青春的肉體
我嚟喇
係咩
我淨係記成套劇啲笑位勁夾硬
睇到好鬼尷

明明細個嗰時睇電影(?)覺得好正
https://hd.stheadline.com/life/ent/realtime/2360635/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%A8%9B%E6%A8%82-%E7%8D%A8%E5%AE%B6%E4%B8%A8%E9%BB%83%E7%A7%8B%E7%94%9F%E5%B8%B8%E8%A2%AB%E7%B6%B2%E6%B0%91%E5%95%8F%E5%80%99%E8%80%81%E7%AB%87-%E4%B8%80%E4%BF%82%E5%8F%AB%E4%BD%A0%E9%A3%9F%E5%B1%8E%E5%95%A6-%E9%87%8D%E6%BC%94%E8%88%9E%E5%8F%B0%E5%8A%87-ART%E5%91%83-%E9%96%8B%E5%88%B0%E5%8F%A3%E5%91%B7%E5%AD%90%E8%8F%AF%E9%86%8B

生秋黃,唔係人嘅問題,係劇嘅問題
個人感覺Art呃一定唔係好睇,重演要吸納新觀眾唔係容易嘅事

如果真係人嘅問題,我想講子華主要吸街客或fans,真係睇開舞台劇嗰班應該係睇潘燦良或區嘉雯,呢種星級舞台劇演員搭個明星的手法已經用咗好多年,又點會個個入場都係睇明星?係就不如睇演唱會啦!
Art呢個劇本演過幾次
HKREP做過2次 (劇名"藝術",有潘燦良)
黃子華咁啱又做過 (劇名"男磨坊",又有陳淑儀)
黃秋生已經係第三個單位演呢個劇本啦

另一個近十幾年由唔同單位演過3次嘅仲有The shape of things
(改造情人/原塑/色相)
我知做過好多次,秋生版點解我覺得唔好睇,可能出咗啲問題(之前版本我無睇,無得比較)
唉激鬼氣,咁就唔好退錢啦。又要再撲過飛
不過都好過無得睇嘅
btw始終係想睇劉俊謙做
謙謙做就正,美麗的胴體有如大衛像
真,搞退錢已經夠煩
依家仲要再買過
如果再無賴啲就好
依家都可以接受嘅
不過燦良真係正
我睇嗰日包冇講啲咩,簡單講幾句
完場行出Hall大概11:10
呢兩三日會睇最後禮物嘅版友注意
(source: the show must go on fb page)
想問下之前藝術節退票係咪已經全部退返哂錢?
Email 又冇, 電話又冇,
如果唔係我們很快樂再推出嚟都唔記得有退錢呢件事
你打電話問佢哋喇
官網應該有聯絡方法
南海sad end
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞