[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(31)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
搭單想問下,想換個罩棉可以點換?隻ATH A900好耐LUCK緊皮
用spotify聽係咪一定set最高個個quality
你指罩內既棉?通常都唔會整,買過新好過

你最好買原裝,耳罩好影響到聲音
https://www.audio-technica.com/en-gb/headphones/accessories/replacement-earpads-eartips
岩岩一戴耳機一播碟有兩秒以為自己用錯左喇叭播
笑死
yes this,香港影音鋪買到?
開放式耳機 + 靚錄音係唔出奇
就咁 Soekris 1421唔得?
adi2-dac會清淡d
asic同fpga有咩分別?
我同你調轉,載住HD600聽歌,唔記得開左喇叭,以為自已聽緊headphone
要同事講我先知
上網買易d
用post頭個headphone power calculator
你鍾意可以set低啲既 話唔到蒙蒙地啱聽啲
我就wifi一定set最高 出街聽就低啲都冇所謂 反正唔會留意細節
緊係set最高
你部MacBook 係安裝乜嘢播放軟件先? 如果裝咗Kodi ,app store download kodi remote就得,如果係MPD, 咪直接輸入IP,前提係config咗web server,主要睇播放軟件有冇server - client設計,比錢就ROON之類

如果你話係share MacBook music folder比iPhone 用,Macbook裝咗UPnP/DLNA media server就得,iOS 用forbar 2000唔使下載就咁播,不過foobar唔支援dsd
尋日試完Hi-X55,真係唔係好頂得順
呢隻嘢個山洞聲初初聽就好得意,佢會將所有細節拆開晒畀你聽,但係呢種聲聽耐咗耳仔會好攰
有埋人造不透氣皮耳罩,攞佢Transportable真係冇乜可能,除非你長年住北極南極
https://www.pttweb.cc/bbs/Headphone/M.1621356838.A.132
慢慢睇,同taobao野有咩分別

買現成通用固定chip當做要自己program 可變既fpga
依個天氣開冷氣戴open back都覺得焗
除非你開恆冷氣為聽歌喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞