[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(31)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
用到,zx507同少部分國磚都可以用
金聲有demo, 但聽歌黎講有更好嘅選擇
屌原來連狗有望遠鏡
剛剛新出
照咁睇幾正喎 我就係唔鍾意佢低中頻有少少過量
買兩隻睇吓有冇機會 喺香港嗰啲動漫展覽 擺攤檔嗰陣時用來做game demo gear平平哋又唔係貴
唔算戴得好舒服 聽歌用唔算好開心
或者係佢好睇source俾乜佢
啱做嘢用多過自己開心玩
配戴感好重要
雖然呢個post一的推koss三寶 但on ear 真係落唔到手

低價位耳機好少講
比d信心koss
on ear都可以舒服

可惜高頻比唔上HD6xx
用dac1101都唔得?
同樣聽acg垃圾錄音
k812比hi-x55吉好多
可能我年紀大聽唔清, 先會個個都聽完成耳機會覺得吉
睇個耳筒易唔易推同你部機夠唔夠力,易推你部機夠力的話同iem一樣音量都會一樣大聲
kph30i應該比一般iem要較大聲d
三寶換舊綿就舒服
就咁都ok
多謝晒之前留言俾意見既巴打
最後買咗D7200
都有諗過揀隻amp+平啲既耳機
但係最後都係決定買貴少少耳機先 遲啲再諗amp
好似好過買完amp過一陣又身痕想升級耳機 (希望無決定錯 )

廢時洗版唔逐個覆返 但建議我搵到基本上都有試
grado試咗幾隻唔同款 幾中意啲聲 但係舊野太細 好似唔係好穏陣咁 戴得唔係幾舒服 如果淨係音質既話應該差唔多最啱聽
wp900 我試咗用3.5mm/4.4mm線都好似差啲咁 唔係好夾
z7m2 有啲似而家用緊嗰隻既升級版 但係又唔覺好太多
d7200 試完幾滿意 有諗過試埋9200 但係真係over budget太多 驚心郁無試到
其他搵唔到/無乜印象就唔講
真心唔該晒咁多位巴打

grado試咗幾隻唔同款 幾中意啲聲 但係舊野太細 好似唔係好穏陣咁 戴得唔係幾舒服 如果淨係音質既話應該差唔多最啱聽

感覺有d可惜,巴打試左邊隻grado?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞