[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(31)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
係咪所有dap line out得single end?
諗緊之後有錢買hd800s定買部貴少少嘅dac好
周杰倫首星晴係咪錄音太差 好似用咩耳機聽都有齒音
睇返cato個直播,想入focal了
9成都係

用kph30i冇乜事

有咩低屌
eve sc203
neumann, genelec, austrian audio, focal
同有個牌子叫k&m d 德國製耳機架都正
如果你唔介意比人開過箱, d b-stock會平d
冇用過

華輝有賣1款德國製造Brennenstuhl 拖板, 有過濾電源雜噪,440蚊
普通濾波拖板成日話會濾走埋高低音,先諗PowerStation
不過440當貴少少拖板都可以試下
有冇濾波嘅,防雷之類2嚿幾水,德國製造

https://www.brennenstuhl.com/en-DE/products/extension-leads

同樣鴨記華輝同有間賣hifi線材嘅地舖有
直接
MS HD Power MS-E02SRHK V2 78K銠鉑金英式六位濾波插座
有濾波嘅,我就建議入門至少用 MS 嘅拖板

至於 iFi ,好似暫時未見有巴打用,唔介意的話睇下有冇巴打敢於嘗試
想入SR325x
ok 唔該巴打

同埋想問有咩機係t1 2nd同hd800s都夾?係咪bha-1、soekris啲dac同adi-2入面1101最好?(都係黑磚source/dac 同另外有部aaa 789)
另外呢三部香港係咪得soekris有得試?
其實ifi個拖板好似要自己買ac ipurifier
我就普通拖把加2支ac ipurifier
我個setup支實加第二支冇乜分別
bha1 應該冇全新?
1101 demo都冇埋 要試就試soekris1421(有phone out
adi 2 dac我都想知有冇得試 唔知香港代理有冇
soekris而家有冇得試就唔清楚,dac1101隻demo都比巴打買埋
唔知有冇返demo 機,要問CAS workshop
dac1101係入門機黎,adi-2 dac個價係 dac1101一倍,巴打個budget 如果係買到adi-2 dac, 可以去試dac1421

要夾both t1 2nd 同HD800s, THX aaa 789係一個選擇
仲有violectric v281(雖然應該會有d悶但係可以於t1 2nd, HD800s之間平衡到)
bha-1唔清楚
1000e停產左?官網都冇左
曾福執咗搵唔到地方試adi 2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞