[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(31)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
貼多少少直上9200
雜食一流, zx300直推都唔會閪聲
咁姐係無問題照用?
無問題
如果唔想用佢個GTO filter upsample既話可以刷返non-c既firmware
咁粒燈就會正常display
一隻office, 一隻屋企
Hi-x65

冇x55咁「極限分析」力?
感謝巴打

等巴打報告
知道apple music 有無損之後 去試咗一試

不過我見佢而家啲歌仲係得256
可能舊歌要慢慢更新

同埋想問下如果要用日區冇日本信用卡 買日本禮品卡用黎開會員得唔得
因為死人蘋果音樂庫係分區 我聽日本歌
自膠 原來下個月先開始
我反而係諗緊HI-X55 係close can同又輕又摺得 可以喺街/office坐底時用
而HI-X65我等左好耐, 想要隻現代版k701, 但係淨係屋企用

利申好早期入左隻hi-x55 不過放左, 之後念念不忘
唔該哂巴打
zen dac zen can加埋重貴過個耳機
有啲心痛
入坑先
hi-x55 for short time listening is very good?
唔該哂巴打
但hd58x好似冇6xx好
驚遲下唔夠想再靚聲啲要再拎筆錢換
所以想入6xx 先
咁就短時間內都唔洗急升級
建議先Zen dac 儲夠錢/覺得唔夠喉就加Zen can 之後想再好聽啲先再搵

一步步升級就會無咁肉赤
想問下 如果想rip 碟 用普通blue ray 光碟機得唔得 見到d rip 機既3000 幾
我一向都唔建議急住升級,首先好好了解你個setup 先諗升級
巴打可以跟post頭個list出去試下先,睇下自己鐘意乜

與其驚要upgrade, 不如驚買到自己唔鐘意既野好過
當然盲追平野都係一個方法,低成本買黎試,迫自己玩好隻headphone,失敗左都冇咁傷
但如果一開始就用好多錢買隻headphone先發現唔鐘意,咁好難有意欲去玩好佢,結果嘥錢嘥時間

HD58x, HD6xx呢d都係比較穩陣既起點,唔等於你一定鐘意
所以post頭個list有唔同選擇
好野先會有人願意比貴過headphone本身價錢去upgrade

好多時headphone唔係買唔起,係夾佢既機玩唔起
寧願你買部cd機黎聽
一係就當儲周邊
聽歌file另外dl 感覺上自己rip都係一般
因為有d 歌好難買 好似rubber band 咁
同埋想入落部dap 到
多數用pioneer USB blu ray rom已經好好,都係千幾
一般其實平d blu ray rom都好夠,深入玩rip碟絕對唔會有「抵玩」呢樣野,同埋rip一張CD用你幾個鐘咁
除非你真係好講究個dd分別,追求完美,否則唔好玩自己
rubber band係bandcamp都有得買
雖然唔齊,不過上年隻碟都買到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞