美加州改革數學科或削高階數 「微積分作用被高估」

424 回覆
62 Like 401 Dislike
左膠要整死美國嘛
依家亞女好興香ga
應該係

Tier 1: 黑人女人
Tier 2: 黑人男人
Tier 3: 白人女人
Tier 4: 亞洲女人
Tier 5: 白人男人
Tier 6:亞洲男人
左膠想從教育摧毀美國,等d學生變晒白痴仔俾班白左洗腦。
stat唔識微積分都搞唔掂架喎ching
數學係科學既語言
美國等亡國啦
咁你好rigorous咁教當然係
對普通人黎講個思維係最重要
基本邏輯同hypothesis testing, correlation vs causality 呢類
微績分的作用被高估(overvalued),並建議將數學推論融入社會公義,連結到種族歧視及偏見等問題

真係痴撚線
削埋nba啦咁
https://youtu.be/V-wtYToy2wc?t=136
李光耀處理新加坡成績較差族群手法
其實無乜所謂,反正10個讀9個都係陪跑
教基本邏輯好過
屌,香港中學啲數真係垃圾嫁喎
係 做programmer其實識加減數就夠
美國啲左膠真係冚家剷,一邊又係咁無病呻吟話體制打壓你;但係另一邊又瘋狂打壓學術自由,仲要好搞唔搞次次都搞啲重要嘅嘢:西方醫學、自然科學、數學
班友冇貢獻都算,點解仲要管咁大,係咪真係咁討厭人類
講句公道說話 美國無人賤得過白人 你放心
世界第一強國話微積分無用
啱呀,最好就唔好學數學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞