失業貸款討論區 (3)

985 回覆
8 Like 1 Dislike
好多巴打唔洗交税
等多D人睇到唔洗問完又問嗎
已經搞za bank 希望快d批
失業聲明唔係去民政宣誓,而係個份表格入面有人欄叫你剔,個一欄就係聲明你已經失業兩個月以上
因為好多人都覺得未齊料,所以就無㩒入去睇哂份表格,其實其中已經包埋失業聲明,所以好多人誤會係去民政局宣誓,又攪到有人去咗宣誓都唔得,比佢攪到頭都大鳩埋

我無稅單 都未交過稅
mpf單一年收1次 仲要無日期
姐係廢話
今晚再交多次試吓先
屌 點解Hsbc個on9網兩日都upload唔到文件
終於頂唔撚順
明明28號朝早係中銀分行申請 到而家中銀審批部都未收到我個申請
啱啱落分行問 佢地都話交左上去 上面未處理 on99
結果啱啱係網上交多次文件
明明28號申請 結果變左今日 都唔知要等幾耐
而家起碼個申請進度寫住處理中先
渣打申請,咩文件都齊,係差住址證明。
我俾咗1,2,4月水電費單佢,佢打黎同我講話差3月,1月可以唔洗。

喂唔好咗癡線啦唔係月月都會收到單架大佬,而家又要我搵其他單
癡線 唔係一個月就得?
如果你齊料唔洗咁耐,因為唔係銀行批核,所以銀行職員只會用平時佢銀行批核貸款嘅情況嚟答你

重申一次,聽電話個個係乜鳩都唔知㗎,批核時間係按該行平時私人貸款個流程嚟答你㗎咋,聽電話個個只係5不知:

1,唔知你齊唔齊料

2,唔齊你份料去到邊個程序

3,唔知你份料去到邊個手上

4,唔知佢會唔會批比你

5,唔知到會幾耐先批到比你
住址證明比一張就得,佢有講過比少固然有問題,但比多只會錯多唔洗比咁多嘢佢,只需要有:

1,三個月內住址證明一張

2,身份證副本一張

3,最近兩個月嘅失業紀錄一張

4,2020後任何3個月嘅返工紀錄一張

5,戶口結單一張

就係已上咁多就ok㗎啦

我上傳唔到圖片 點搞好?
咁就可能係上咗按證或者唔批比你,你試吓等多兩日,睇下佢有無批核結果比你,因為批咗一定會有通知
删咗網頁佢,之後再登入網上銀行個度,揾上傳文件就ok
屌你老豆 原來最撚難係住址證明
Thx 試下
頭先電話佢係咁講,頂佢嬲嬲哋俾多一次佢再打俾佢

最嬲係我28號下午申,佢29號晚6點幾打嚟叫我補文件,我29號補齊俾佢乖乖等電話

到咗5月3號打爆佢電話留言無人覆,今朝再打再留,到頭先兩點幾終於有人聽
星期4收完HSBC個SMS template
咩消息都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞